Windows 8 Pro alapú mobillal készül az i-mate

Farkas Norman - 2013. március 4.

A hírek szerint gőzerővel dolgozik egy Windows 8 Pro operációs rendszer köré épülő, dokkoló segítségével egy csapásra  asztali géppé alakítható okostelefonon az i-mate.

A dubai központú i-mate nem tartozik azon vállalatok közé, melyekről napi szinten hallhatunk a szaksajtóban, de már akkor sokan megjegyezhették a  nevét, amikor a HTC által összerakott Windows Mobile rendszerű készülékei kerültek reflektorfénybe.

Nos, a cég úgy döntött, hogy elő szeretne rukkolni egy Windows 8 Pro rendszer köré épülő okostelefonnal,amely a hozzá tartozó kiegészítők segítségével könnyedén teljes értékű számítógéppé alakítható. A jobb oldalon látható látványterven szereplő újdonság előlapján egy 4,7 hüvelykes érintőkijelző terül el, meghajtásáért pedig egy Intel Clover Trail processzor felel, amit 2GB RAM és 64GB belső tárhely egészít ki. A kütyü várható ára még ismeretlen, egyes források 750 dollárra becsülik.

Az eszköz funkcionalitását felturbózni hivatott kiegészítők között találunk egy 23 hüvelykes, érintéssel vezérlehető monitort, egy 10 colos Full HD kijelzővel szerelt táblagépet, valamint egy billentyűzetet és egy egeret. Ezek összértéke 1600 dollárra tehető.

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza