Az Android a táblagép piacon is az iOS fölé kerekedhet

Czipperer Dia - 2013. május 6.

Az IDC és az ABI Research korábbi előrejelzései is azt erősítették, hogy idén a Google kerülhet nyeregbe, és az Apple trónfosztott helyzetbe kényszerül. Sameer Singh, az IDC elemzője szerint az Apple piaci részesedése csökkenhet a jövőben.

Úgy tűnik, nem csak az okostelefon piacot uralja majd az Android (bár ezen a téren fordulhat a kocka a jövőben). Az IDC egyik elemzője, Sameer Singh rávilágított arra, hogy ha az iPad értékesítése csökkenni kezd, az Apple elveszítheti uralmát a táblagép piacon.

Bár keringenek a pletykák az új üdvöskéről, egyelőre semmi formabontó újdonsággal nem rukkolt elő a cégóriás, amely jelentősen csökkenti esélyeit. A frissített verziót már nem elégítik ki a felhasználók igényeit, így nem ártana hamarosan beújítani valamivel.

Ha hihetünk a pletykáknak, hamarosan érkezik a legújabb iPad mini. De addig is folyamatosan csökken az iPadek eladása, a becslések szerint a jelenlegi 27,8 milliós eladások 17 millióra csökkenhetnek a második negyedév végére, ami a piaci részesedésre is kihatással lehet.

 

Forrás: Android-apps.com

Vissza