Elérhető az Alcatel One Touch Idol Ultra

Farkas Norman - 2013. május 13.

Néhány európai és ázsiai országban már megvásárolható az Alcatel ultravékony Android Jelly Bean rendszerű okostelefonja, a One Touch Idol Ultra. A kétmagos processzorral, HD kijelzővel és 8 megapixeles kamerával szerelt újdonság több régióban is 265 eurós kezdőárral landolt.

Az Alcatel, pontosabban az őt birtokló kínai TCL a januári CES során mutatta be a mindössze 6,45 milliméter vastag, felső-középkategóriás okostelefonját, a One Touch Idol Ultra „személyében”. Az elképesztően karcsú készülék néhány napja több ázsiai és európai országban is elérhetővé vált a vásárlók számára, méghozzá igen kedvező, 265 eurós (cirka 78 ezer forint) árcédulával.

Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő mobil előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású AMOLED érintőképernyő és egy 1,3 megapixeles kamera kapott helyet, hátoldalára pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített fényleső került, mely kissé kidudorodik a hátlap síkságából. Természetesen WiFi, GPS és Bluetooth modul és HSPA modem is van a kütyü fedélzetén, ám az ultravékony kialakítás miatt nincs 3,5mm-es jack csatlakozó és microSD kártyafoglalat sem. Előbbi szerencsére pótolható egy, az alapcsomagban is megtalálható átalakító segítségével, utóbbira viszont nincs gyógyír, azaz a beépített 16GB tárhellyel kell gazdálkodni.

A One Touch Idol Ultra meghajtásáért egyébként egy kétmagos, 1,2GHz-es MTK 6577 processzor felel, amit 1GB RAM és PowerVR SGX531T grafikus gyorsító egészít ki. Az anorexiás újdonság energiaellátásáról egy nem túl izmos, 1800mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

 

 

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza