Nokia Lumia 925 – WP8 fém keretbe foglalva

Farkas Norman - 2013. május 16.

Kedden mutatkozott be a finn gyártó legújabb Lumia modellje, mely 8,5 milliméter vékony –polikarbonát hátlappal, edzett üveg előlappal és alumínium kerettel határolt – készülékházzal és új, Smart Camera nevű fotózási üzemmóddal próbálja felhívni magára a felhasználók figyelmét.

A várakozásoknak megfelelően a Nokia kedden, Londonban megrendezett eseményén hullott le a lepel a korábban „Catwalk” néven híressé vált Lumia 925 készülékről. A finn gyártó új, Windows Phone 8 rendszer köré épülő zászlóshajója méret, súly és anyaghasználat tekintetében jelentős fejlődést mutat az elődnek tekinthető Lumia 920-hoz képest, ám hardveres fronton nem beszélhetünk nagy előrelépésről.

A 129 x 70,6 x 8,5 milliméteres okostelefon előlapját Gorilla Glass 2 üveg borítja, hátlapja polikarbonátból épül fel, s az ezeket közrefogó, az antenna szerepét is betöltő perem alumíniumból készült. A fehér, szürke és fekete árnyalatban megjelenő Lumia 925 már ránézésre is prémium benyomást kelt a felhasználóban, s ez az érzés csak nyomatékosabbá válhat a mobil kézbevétele után. A 185 grammos Lumia 920 után üdítő lehet használni az utódot, mely csupán 139 grammot nyom a mérlegen.

A „Catwalk” nem csak külsejében újult meg, hanem tudása is fejlődött: megtalálható rajta egy új, Smart Camera nevű fotózási üzemmód, ami sorozatot készít 5 megapixeles fotókból, s azok vegyítésével ér el zajmentes végeredményt, tehát minden eddiginél jobb minőségű felvételeket lőhetünk vele gyenge fényviszonyok között.

Apró visszalépés a Lumia 920-hoz képest, hogy a 925 nem kapott integrált Qi vezetékmentes töltés támogatást, de jó hír, hogy egy külön rátehető hátlappal egyszerűen felvértezhető ezzel a képességgel.

A készülék hardvere nem igazán tér el a tavalyi csúcsmodellétől: meghajtásáért egy 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8960) processzor felel, amit 1GB RAM, 16GB belső tárhely, LTE és HSPA+ modem, valamint 4,5 hüvelykes, 1280 x 768 pixel felbontású, szuper érzékeny PureMotion HD+ AMOLED érintőképernyő egészít ki. Természetesen NFC, Bluetooth (3.0), GPS és WiFi modul is került a gépezetbe. A telefon képalkotási képességeiről egy 1,3 megapixeles előlapi és egy 8,7 megapixeles, hat lencsés, f/2 fényerejű optikával és optikai képstabilizátorral megáldott PureView kamera gondoskodik. A polikarbonát hátlap alatt egy 2000mAh kapacitású akkumulátor lapul, mely 55 órányi zenelejátszást , vagy 2G hálózaton 18, 3G esetén pedig akár 12,8 órányi beszélgetési időt képes biztosítani egyetlen feltöltéssel.

A Lumia 925 június elején landol a piacon, várható ára nettó 470 dollár körül alakul.

A készülék részletes specifikációját itt találod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza