Bemutatkozott a Samsung Galaxy S4 Active

Farkas Norman - 2013. június 6.

A dél-koreai óriás lerántotta a leplet a Galaxy S4 víz- és porálló kiadásáról, mely nem csak ellenálló képesség, hanem külső megjelenés és technikai tudás frontján is sokban különbözik az alapmodelltől.

A Samsung végre hivatalosan bemutatta a várva várt Galaxy S4 Active készüléket, mely lényegében az idei csúcsmodell víz- és porálló burkolattal ellátott változata. A 139,7 x 71,3 x 9,1 milliméteres és 151 grammos okostelefon némileg nagyobb és nehezebb is (21 grammal) a sima S4-nél, az előlapján elterülő, 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) érintőképernyő pedig nem Super AMOLED, hanem LCD technológiával készült.  Képalkotás terén is akad különbség: míg az alapmodell 13 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak, addig az Active „csak” 8 megapixeles fénylesőt kapott. A kisebb felbontást a víz alatti felvételek rögzítésének lehetősége ellensúlyozhatja, mely során az úgynevezett „Aqua Mode” lehet a segítségünkre a képminőség javítása érdekében.

Az IP67 szabványnak megfelelő mértékben a víznek és a pornak egyaránt ellenálló kütyü egyebekben nem tér el testvérétől: meghajtásáért egy négymagos, 1,9GHz-es Snapdragon 600 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 2600mAh kapacitású akkumulátor, GPS, Bluetooth, WiFi és NFC modul, valamint infravörös port egészít ki.

A kék, narancssárga és szürke színekben megjelenő készülék a Samsung 2013-as GALAXY & ATIV premierjén, Londonban tárul először a nagyközönség elé.

A készülékhez kapcsolódó sajtóközleményt a következő oldalon találod.

 

Vissza