Huawei Ascend P6 – olcsóbb a vártnál

Farkas Norman - 2013. június 20.

Az Egyesült Királyságban és Finnországban előrendelhetővé vált a Huawei lenyűgöző külsővel megáldott divatmobilja, az Ascend P6. A készüléket a várt 449 helyett mindössze 389 euróért foglalhatják le a vásárlók.

Két napja mutatkozott be az Ascend P6, tegnap nyilvánosságra kerültek a hozzá tartozó ajánlott fogyasztói árak (külön a Kínában érvényes és külön az európai piacra vonatkozó), ma pedig arról számolhatunk be, hogy az Egyesült Királyságban és Finnországban máris előrendelhető – ráadásul olcsóbban a vártnál.

A világ legkarcsúbb okostelefonjaként híressé vált, 6,18 milliméter vékony Ascend P6 az Egyesült Királyságban a Carphone Warehouse előrendelhető modelljei közé került be. A kereskedő július 4-re ígéri a 329,95 angol fontért, azaz cirka 384 euróért (kb. 114 ezer forint) lefoglalt készülékek érkezését. Ez az összeg egyébként jóval alacsonyabb a gyártó által megadott, Európára érvényes fogyasztói árnál, amit 449 euróban (kb. 134 ezer forint) állapított meg – de még így is húzósabb a Kínában meghatározott 327 eurós árcédulánál.

Finnországban az Elisa szolgáltatónál vált előrendelhetővé a fém házzal szerelt kütyü, itt 359 eurót (kb. 107 ezer forint) kell kicsengetni érte és július közepére várhatók az első szállítmányok.

A Huawei által megadott fogyasztói árak tehát jelentősen magasabbak a gyakorlatban érvényesülő áraknál, ami nagyon jó hír.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: ár, Ascend P6, Huawei
Vissza