Nokia „EOS” – Minden, amit a bemutató előtt tudni lehet

Farkas Norman - 2013. július 9.

Újabb fotó került napvilágra a Nokia fotózásra kiélezett üdvöskéjéről. A holnapután hivatalosan is bemutatkozó, 41 megapixeles PureView kamerával felvértezett „EOS” a jelek szerint három színváltozatban jelenik meg.

Már csak két napot kell várnunk a finn gyártó multimédiás szörnyetegére, hiszen az „EOS” fejlesztői néven ismertté vált, 41 megapixeles kamerával szerelt okostelefonról július 11-én, New Yorkban hullik le a lepel.

A hivatalos bemutató előtti hajrában sorra érkeznek az újabbnál újabb infók a készülékről, melyeket a legnagyobb rajongók izgalommal követhetnek. Lássuk, mit tudtunk meg a legújabb morzsákból!

Név

Ezúttal kiderült, hogy a jövevény nemzetközi piacra szánt kiadása nagy valószínűséggel a Lumia 1020 nevet kapja, a nemrég felmerült 808 PureView ihlette Lumia 909, illetve Nokia 909 neveket pedig elfelejthetjük.

Színváltozatok

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott sajtófotó alapján (lent) a várva várt Windows Phone 8 rendszerű telefon fekete, fehér és citromsárga árnyalatokban kerül majd fel az üzletek polcaira, legalábbis ami a nemzetközi kiadást illeti. A mobil AT&T szolgáltató számára készülő, „Elvis” néven fejlesztett verziója más színekben hódíthat.

Hardver

Az „EOS” 2GB RAM-ot kap, így ezen a téren (is) igazi úttörőnek számít a WP platformon. A méretes operatív tár jelenléte indokolt, hiszen a nagyméretű képekkel való műveletek végrehajtásához elegendő memóriára van szükség. A telefon belső tárhelye állítólag 32GB méretű lesz, amit nem lehet majd bővíteni. Ez elég nagy baki egy fotózásra és videózásra szánt eszköz esetében, hiszen a multimédiás tartalmak igen helyigényesek. Jó hír viszont, hogy a készülék kap FM rádiót.

Kamera

A Lumia 1020 hátlapján a híres 41 megapixeles PureView kamera foglal helyet. Ezt állítólag továbbfejlesztették a finnek a 808 PureView megjelenése óta, rendelkezik optikai képstabilizátorral, működését pedig Xenon villanó is segíti gyenge fényviszonyok között. Természetesen lehetőség lesz a veszteségmentes nagyításra, a Nokia Pro Cam alkalmazás révén pedig rengeteg beállítási lehetőséget kapunk a kezünkbe, például az ISO-t, a fehéregyensúlyt, a fókuszt, a vakut és a záridőt is babrálhatjuk.

Megjelenés

A Lumia 1020 várhatóan július végén kerül be az AT&T kínálatába. Első körben azonban a Microsoft üzleteiben lesz elérhető a kütyü, méghozzá július 22-étől, 602 dolláros kártyafüggetlen áron.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza