Windows Phone 8 mobillal készül az LG?

Farkas Norman - 2013. július 15.

A kisebbik dél-koreai gyártó mobil részlege az utóbbi években szinte minden erejével az Android platformra koncentrált. Egy friss pletyka szerint ez hamarosan változni fog, sőt máris készülőben van az első Windows Phone 8 alapú LG okostelefon.

Az LG az Optimus 7 (lent) megjelenése óta nem rukkolt elő újabb Windows Phone rendszerű készülékkel, energiáit inkább az Android platform felé irányította, s portfólióját csak ilyen okostelefonokkal bővítette. Ez már nem sokáig marad így, ha hihetünk Soon H. Kwonnak, az LG India részlegvezetőjének, aki azt nyilatkozta a Light Reading India lapnak, hogy cége anyaországában már dolgoznak egy Windows Phone 8 alapú mobilon. Ennél több infót nem kotyogott ki Kwon, szóval egyelőre nem csak a jövevény tudása és külseje rejtély, hanem az is, hogy idén, vagy csak jövőre jelenik meg.

Bár a WP8 frontján nem annyira nagy a pörgés, mint az Androidnál, folyamatosan jelennek meg az érdekes újdonságok. A Nokia például a múlt héten mutatta be 41 megapixeles kamerával szerelt multimédiás szörnyetegét, a Lumia 1020-ast, mellyel jól feladta a leckét a versenytársainak. Ha az LG sikereket szeretne elérni a Microsoft mobil platformján, egyértelmű, hogy neki is izgalmas, valamilyen téren kiemelkedő készülékkel kell előrukkolnia. Kíváncsian várjuk, hogy a kisebbik dél-koreai gyártó egy átlagos tudású, de jó árérték arányú masinával, vagy egy vérbeli csúcsmobillal, netán egy teljesen egyedi megoldással próbál majd szerencsét.

 

LG Optimus 7

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza