Számos Lumia modell kap Amber frissítést [Videó]

Farkas Norman - 2013. augusztus 21.

Elkészült a WP8 rendszerű Lumia modellekre szánt Amber szoftverfrissítés, melynek terjesztését már el is indította a Nokia. A finnek egy weboldalt is létrehoztak, melyen tájékozódhatnak a felhasználók, hogy az ő készülékük számára mikor lesz elérhető a rengeteg praktikus újdonságot tartalmazó update.

A Windows Phone 8 rendszerű Lumia modellek tulajdonosai fellélegezhetnek, hiszen elkészült a várva várt Amber frissítés. A WP8 GDR2 update-re épülő csomag számos, a Nokia Smart Cam szoftver által nyújtott lehetőséget kiaknázó, képalkotásra irányuló újdonságot tartalmaz, de több praktikus fícsör is került bele. Utóbbiak közé tartozik például a Glance Screen nevű okosság, melynek lényege, hogy a lezárt kijelzőn is látható az óra, illetve az értesítések (ez a funkció sajnos a Lumia 520-ra nem érhető el). A frissítés telepítése után már az FM rádiót sem kell hiányolniuk a Lumia használóknak (kivéve a Lumia 620, 810 és 928 esetében). Jópofa újítás a készülék „hasra fordítással” történő némítása is. Persze ez nem minden, számos további érdekesség került a fin gyártó borostyánjába.

 

 

Jó hír a frissítésre váró júzerek számára, hogy a Nokia létrehozott egy weboldalt, melyen látható, hogy az egyes országokban szolgáltató szerinti bontásban mely fázisban van az update terjesztése az adott modellekre. A Vodafone-nál vásárolt Lumia 820-ra például már elérhető az Amber, a telenoros verzióra hamarosan érkezik, a T-Mobile-nál kapható változat pedig még vár a csomag jóváhagyására. A Lumia 920-ra is hamarosan megjelenik az update, de a Lumia 620, 720 és 520 telefonok pakkjára még várni kell egy picit.

 

[Forrás: Nokia]

Vissza