NFC-vel kijelzőtuning? [Videó]

Czipperer Dia - 2013. augusztus 23.

Manapság számos dologra használható már az úgynevezett NFC (Near Field Communication) technológia, de arra biztosan nem gondoltuk volna, hogy bármit felturbózzunk vele. A TechSpot számolt be róla, hogy E-ink kijelzők „meghajtására” is használhatjuk.

A University of Washington hallgatóból álló kutatócsoport hozta létre az NFC-WISP E-Ink Display Tag készüléket, ami NFC technológián keresztül csatlakozik a telefonhoz, és alacsony fogyasztású E-Ink panelt tartalmaz, amely kijelzőkénnt funkcionál. Képes adatokat fogadni, valamint vezeték nélkül kapcsolódni androidos készülékekhez, amelyek támogatják ezt a megoldást.

Maga az eszköz egyfajta másodlagos kijelzőként is felfogható, számos dolgot – például bevásárlólistát, térképeket, úti célokat – is megnézhetünk rajta, anélkül, hogy a kijelzőnk energiaéhes kijelzőjét használnánk erre a célra.

Az eszközhöz fejlesztett szoftver segítségével könnyedén készíthetünk screenshotot (pillanatképet) telefonunkkal – csak meg kell rázni –, majd a készüléket hozzáérintjük a telefonhoz, és máris megjelenik az eszköz E-Ink kijelzőjén a kép. A készülék 0,5 MB-os tárhellyel rendelkezik, melyen nagyjából 20 képet tudunk tárolni.

A kutatók terve, hogy a projektet jövő hónapban a Conference on Pervasive and Ubiquitous Computingen mutatják be. A végső célok szerint mind a szoftver mind a hardver nyílt forráskódú változatát az év végén teszik közzé.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza