A Festipay az Ingenico okostermináljait használja európai terjeszkedéséhez

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 1.

Továbbra is az egyszerű és biztonságos fizetési megoldások globális piacvezetője az Ingenico Group (ING) kategóriaelső POS termináljait használja a magyarországi fesztiválpiac legnagyobb készpénzmentes fizetési szolgáltatója, a Festipay. 

Idén a Festipay rendszerével még több hazai és külföldi eseményen találkozhattak a fesztiválozók mint 2015-ben. A legnépszerűbb hazai fesztiválok, mint a Sziget, a Volt Fesztivál, az EFOTT, a Balaton Sound vagy a Marseille-ben rendezett Delta Festival, illetve Románia legnagyobb fesztiválja, az Untold Festival után további hazai (SZIN, Strand, BmyLake) és nemzetközi (Airfield, Summer Well, Bukarest Gourmet) fesztiválok hivatalos készpénzmentes fizetési megoldás szállítója lett a Festipay.

A készpénzmentes fizetések már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a magyarországi fesztiválokon, amit jól mutat, hogy az idei Sziget fesztiválon megduplázódott a bankkártyás fizetések száma – a tavalyi 168 500 tranzakció után idén 300 425 fizetés történt hagyományos kártyákkal. A Festipay által kibocsátott fesztiválkártyákkal együtt az összes készpénzmentes tranzakció száma új csúcsot döntött, mintegy 3 millió alkalommal fizettek a fesztiválozók a Szigeten.

A fesztiválok szervezői az elsők között ismerték fel a készpénzmentes fizetések jelentőségét és az új fizetési technológiák továbbra is gyorsan terjednek a fesztiválokon: idén a Festipay fizetési rendszerét összesen 18 fesztiválon használják, ami nagyjából másfélszer annyi, mint 2015-ben.

Az érintésmentes fizetés rendkívül kedvelt mind a szervezők, mind pedig a résztvevők körében, hiszen a technológia által nyújtott biztonságból mindenki profitál. A sok látogatót vonzó eseményeken a gyorsaság jelentősége is felértékelődik – míg egy készpénzes fizetés nagyjából 20-25 másodpercet vesz igénybe, addig egy érintésmentes fizetés feldolgozása mindössze 3-5 másodpercig tart. 

Az együttműködés keretében a Festipay több mint 2000 darab Ingenico iWL és iCT fizetési terminállal szolgálja ki gyorsan, biztonságosan és kényelmesen a fesztiválozókat. 

“2015-ben Románia legnagyobb, és Európa legjobb „nagyfesztiváljának” megválasztott eseményén, a kolozsvári Untoldon mutatkozott be első alkalommal a Festipay a szomszédos országban. 2016-ban további négy új romániai fesztivál is a Festipay Zrt. szolgáltatása mellett döntött, így immáron öt eseménynek biztosítjuk a készpénzmentes fizetést Románibán, amelynek első helyszíne az idén először megrendezett, június 3-5-ig tartó Bukarest Gourmet Fesztivál volt. Célunk, hogy további régiós fesztiválokat szolgáljunk ki és ehhez természetesen az Ingenico eszközeit kívánjuk használni”  – hangsúlyozta Márki László, a Festipay Zrt. vezérigazgatója.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Festipay is Ingenico terminálokat használ szolgáltatásához. A fesztiválok fiatal közönsége gyakran itt találkozik először érintésmentes fizetési lehetőséggel, ezért a fesztiválok fontos terepet jelentenek számunkra ennek a generációnak a megszólítására és a technológia megszerettetésére. Termináljaink segítségével a fesztiválokon megvalósult a tisztán készpénzmentes fizetési környezet, mely kényelmes, gyors és biztonságos” – mondta el Szabó Gábor, az Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője.

Vissza