Az Intel átalakítja a munkahelyeket a 6. generációs processzorokkal

Kütyü Magazin - 2016. január 20.

Az Intel Corporation bejelentette a 6. generációs Intel Core vPro processzor-családját a modern munkahelyek számára. Napjainkban a vállalkozásoknak egyre hatékonyabban kell dolgozniuk, miközben a biztonsági kihívások is egyre nagyobbak. A legújabb Intel Core vPro processzorok hitelesítési eljárásai, a jobb teljesítmény és csoportmunka-funkciók egyaránt elérhetők 2 az 1-ben, Ultrabook,  All-in-One eszközökben és asztali számítógépekben is.

Tom Garrison, az Intel alenöke és a Business Client divízió igazgatója az új lapkákról elmondta: ”A 6. generációs Intel Core és Intel Core vPro processzorok a nagyobb teljesítményük és a hosszabb üzemidejük révén új szintre emelik a vállalati számítástechnikát. Az új hardveres biztonsági funkciók révén az Intel új processzoraival szerelt PC-k a vállalkozások céges szintű biztonsági rendszereinek részévé válnak, így ezekkel a felhasználók biztonságosabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat.”

A jelszónál ma már többre van szükség

A hackerek újabb és újabb módokat találnak arra, hogy bejussanak egy régebbi számítógépbe: a gépek virtuális ”bejárati ajtaján” átjutva szereznek felhasználói jogosultságot a belső vállalati adatok megszerzéséhez.

Napjainkban a visszaélések több mint fele jelszólopásból ered. Egy évtizede még tökéletesen elegendő volt nyolc karakterből álló jelszavakat használni, melyeket 90 naponként meg kellett változtatni, de a jelenlegi kifinomultabb támadások kivédéséhez ennél sokkal magasabb szintű biztonságra van szükség.

Ennek érdekében az Intel most bemutatja az Intel Authenticate-et, egy új biztonsági megoldást üzleti felhasználók számára, akik már meg is kezdhetik a technológia tesztelését. Az Intel Authenticate egy olyan új hardveres funkciókkal bíró felhasználói azonosítási technológia, amely jelentősen megerősíti a gépek védelmét a felhasználói jogosultságok ellopásával szemben.  

Az Intel Authenticate a felhasználók beazonosítását három különböző módszer kombinálásával végzi: 

  • ”valami, amit tudsz” – azaz bekér például egy PIN-kódot 
  • ”valami, ami a tied” – azaz például a mobiltelefonra küld egy azonosítót
  • ”valami, ami te vagy” – azaz például beolvassa a felhasználó ujjlenyomatát 

 A rendszergazdák maguk választhatják ki, hogy a fenti védelmi megoldásokat hogyan kombinálják egymással. Így a jövőben nem kizárólag azon múlik egy vállalat biztonsága, hogy a dolgozók mennyire képesek megjegyezni bonyolult jelszavakat. Az Intel Authenticate kompatibilis Microsoft Windows 7, 8 and 10-es rendszerekkel, és tesztelési célokra már elérhető. 

A vállalati PC-k frissítése növeli a hatékonyságot és csökkenti a költségeket

Ha egy vállalkozásnak három elavult laptopja van, az éves szinten akár 4203 dolláros, vagyis mintegy 1,2 millió forintnak megfelelő többletköltséget generálhat. Egy régi géphez képest egy új üzleti PC számítási teljesítménye akár két és félszerese lehet, és harmincszoros grafikus teljesítményt nyújthat egy átlagos 5 éves rendszerrel szemben7. Az új gépeket használó munkatársak fejlettebb üzleti alkalmazásokat használhatnak, amelyekkel produktívabbak lehetnek.

Az Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic és Toshiba cégek egyaránt bemutatnak olyan nagyvállalati alkalmazásra szánt eszközöket, amelyek az Intel új processzorait használják. A nagyvállalati felhasználók egyaránt választhatnak 2 az 1-ben, Ultrabook, illetve ultravékony széthajtható gépeket, miniszámítógépeket és all-in-one asztali konfigurációkat vállalkozásaik igényeinek megfelelően. 

Újfajta és hatékonyabb kollaboráció

A vállalatok közötti együttműködés egyre inkább átalakulóban van, azonban a tárgyalóteremben használt csoportmunka-eszközök nem elégségesek a mai világban. Ezért az Intel frissítette az Intel Unite technológiát, amellyel például könnyebbé vált vetíteni, a tárgyalóteremben fizikailag jelenlévők és a tárgyalás távoli résztvevői is könnyebben és biztonságosabban férnek hozzá a tartalomhoz. Ezen kívül a résztvevők azonnal kezdeményezhetnek tárgyalásokat új vagy már meglévő vetítők vagy projektorok használatával. Az automatikus szétkapcsolás funkció vagy a Skype for Business integrációja pedig biztosítja a felhasználók számára a gördülékeny tárgyalásokat.

Kis és közepes vállalkozások növekedésének segítése

Az Intel a kisebb vállalkozásoknak az Intel Small Business Advantage (Intel SBA) megoldást javasolja, melynek használata egyszerű, és segít a biztonságos növekedésben. A megoldás segít abban, hogy egy cég az interneten információkat osszon meg, miközben automatikus biztonsági és karbantartási frissítések állnak a rendelkezésére. Az Intel SBA emellett csoportmunka funkciókat (például chat és fájlmegosztás) és biztonsági funkciókat (például USB-blokkoló) is tartalmaz, segítve a cégeket abban, hogy adataik biztonságban legyenek.

Vissza