Szűrés

A(z) Ericsson kulcsszót tartalmazó cikkek

A cseheknél segít 5G-hálózatot kialakítani az Ericsson

2020. november 25. -

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

Tovább

A Telekom az Ericsson dinamikus spektrummegosztási megoldását használja

2020. november 23. -

A Magyar Telekom a hazai szolgáltatók közül elsőként a tavaszi spektrumértékesítési eljáráson értékesített 2100 MHz-es frekvenciasávon is elindítja 5G szolgáltatását, és a tervek szerint év végére 30%-ra bővíti 5G hálózata lakosságra vetített lefedettségét a fővárosban. December végére az 5G hálózat elérhető lesz a jelenlegi belvárosi területeken túl a pesti oldalon részlegesen az V., VI., VII., VIII. kerületben, valamint a IX., XIII., XIV. kerület belvároshoz közelebbi részein a Hungária körút vonaláig terjedően, Budán pedig az I., II., XI. és XII. kerületek bizonyos részein. 

Tovább

Az 5G elhozza a szinkronizált valóságot a mobilunkra

2020. november 17. -

Az 5G-s mobilhálózatok már nem misztikus jóslatok részei. A generációugrás mostanra megtörtént a világ összes régiójában, több tucat ország száznál is több szolgáltatójánál. Bár a legtöbb szó a technológia ipari felhasználásáról esik, az egyéni és üzleti mobilelőfizetők számára is új lehetőségek sorát hozza el a hálózatok új nemzedéke. Az 5G lehetővé teheti, hogy tényleg valós időben beszélgessünk vagy akár zenéljünk tőlünk több száz kilométerre lévő emberekkel, és benne van a potenciál, hogy magának a mobiltelefonnak a koncepcióját is megváltoztassa.

Tovább

Európai 5G helyzetkép

2020. november 2. -

Az EU tervei szerint 2020 végéig minden tagállamban el kellett volna indulnia az 5G szolgáltatásnak, eddig azonban ez csak 17 országban történt meg, köztük Magyarországon. Az 5G kiberbiztonságára vonatkozó uniós javaslatcsomag elfogadását ugyan lassítja a COVID-19 világjárvány, de több tagállam már fontos szabályokat léptetett életbe, többek között a hálózati beszállítók kockázati minősítésére vonatkozóan. A legtöbb európai NATO-tagállam az amerikai Transatlantic Clean Network kezdeményezéséhez is csatlakozott. Az Ericsson technológiájára számos európai hálózat épül, a vállalat eddig minden országban megkapta a megbízható beszállító minősítést.

Tovább