Szűrés

A(z) Ericsson kulcsszót tartalmazó cikkek

200 millió fölé nőtt az 5G előfizetések száma világszerte

2021. március 10. -

A Gartner globális elemzőcég először rangsorolta független szakértők segítségével az 5G hálózati eszközöket gyártó beszállítók kvalitásait. A stratégia végrehajtásának képessége és a technológiai vízió teljessége alapján három gyártó kapta meg a „vezető” minősítést, köztük a világszerte immár 79 élő 5G hálózatot kiépítő Ericsson. Az 5G a vártnál is gyorsabban a világban, 2020 végén három hónap alatt másfélszeresére bővült az előfizetések száma.

Tovább

Tizedannyi energiát fogyaszt megabitenként az új generációs mobilhálózat

2021. február 20. -

A világjárvány során a hálózatok minden korábbinál kritikusabb feladatot láttak el a társadalom és a gazdaság működésében. A következő években pedig abban játszhatnak kulcsszerepet, hogy az emberiség ne csak visszatérjen a régi kerékvágásba, hanem az újraindulás során karbonlábnyomát is csökkentse – mutatott rá a davosi találkozó virtuális rendezvényén az Ericsson vezérigazgatója. Már maga az 5G technológia is energiahatékonyabb a mobilhálózatok korábbi nemzedékeinél, ráadásul az IoT és az MI megoldások elősegítésével számos iparág zöldítéséhez járulhat hozzá.

Tovább

A felszeletelt mobilhálózaton nincs többé széteső képű közvetítés

2021. február 14. -

Jelentősen megnőtt azoknak a felhasználási területeknek a száma, ahol nem folyamatosan van szükség a nagy sávszélességű mobilhálózatra, de amikor igen, akkor fontos, hogy folyamatosan gyors maradjon a kapcsolat. Ilyen a médiaipar, a cloud gaming, a járművek vagy az épp mentést támogató rendszerek távvezérlése. Erre a kihívásra jelent választ az Ericsson új technológiája.

Tovább

Most havi 7 gigabájtot mobilnetezünk, de ez 2026-ra már 30 lesz

2020. december 10. -

Az Ericsson tanulmánya szerint az évtized közepén 8,8 milliárd mobilelőfizetés lehet a világon, és ebből 3,5 milliárd már az 5G hálózatokat használja majd. Észak-Amerikában ötből négy, Közép-Kelet-Európában minden harmadik előfizetés 5G lesz. A tanulmány kitér arra is, hogy a havi átlagos mobil adatforgalom az elmúlt évben másfélszeresére nőtt, és régiónkban elérte a 7,3 gigabájtot – de ez a szám 2026-ra kilő majd és közel 30 gigabájt lesz. Mindez csupán néhány érdekes megállapítás a mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmányából az Ericsson Mobility Report 2020-as kiadásából, mely szerint az 5G a vártnál is gyorsabban terjed majd.

Tovább