Szűrés

A(z) e-book kulcsszót tartalmazó cikkek

Új Apple ebook olvasó alkalmazás

2012. szeptember 17. -

Mostantól a Book and Walk e-könyv webáruház teljes kínálata olvasható az Apple készülékeken, így az új iPhone 5 telefonon is. A magyar nyelvű alkalmazás ingyenes, sok hasznos funkcióval rendelkezik, és szinkronizálható  a cég többi saját fejlesztésű olvasó kliensével is.

Tovább

Tarol a Táblamagazin az Android Marketen

2012. február 2. -

A magyar fejlesztésű Táblamagazin app az ötödik legnépszerűbb program a hazai androidos tabletek körében. A digitális kiadványokat kínáló alkalmazás kelendőbb, mint az Angry Birds, vagy a Facebook.

Tovább

iPad kölcsönzés automatából – könyvtári szolgáltatás

2012. január 28. -

A könyvtárak – annak érdekében, hogy lépést tartsanak az e-book fejlődéssel – nem csak tartalmat, hanem egyre többször eszközt, e-könyv-olvasó gépezetet is kölcsönöznek. Teszik ezt azért, mert ezek a kütyük még viszonylag drágák, a könyvtárosok pedig úgy gondolják, nem lenne kulturálisan elfogadható, hogy csak azért maradjon le valaki irodalmi értékekről, mert nem tudja megfizetni a tartalom-hordozó költségeit. Eszköz kölcsönzésre itthon is van példa, az OSZK és a BME nagykönyvtárak már több publikációban is beszámoltak a tapasztalatokról.

Tovább

Pocketbook A10 - Újabb androidos táblagép?

2011. szeptember 7. -

A Hong Kong központú MNC Pocketbook International bejelentette 10.0 hüvelykes tabletjét, mely a Kobo és Kindle e-book olvasók méltó versenytársa lehet.

Tovább