Szűrés

A(z) RAM kulcsszót tartalmazó cikkek

Mikor lesz az emberi agy kapacitását felülmúló számítógép?

2019. július 9. -

A Manchesteri Egyetemen nemrég építettek egy szuperszámítógépet, hogy mesterséges intelligencia (MI) segítségével modellt készítsenek az emberi agy felépítéséről. A SpiNNaker nevű gép különlegessége, hogy egymillió darab, másodpercenként összesen 200 000 milliárd tranzakció végrehajtására képes processzorból épül fel, azaz több idegsejt valós idejű modellezésére képes, mint bármely korábban épített rendszer. 

Tovább

A Samsung megalkotta a világ leggyorsabb DRAM-ját

2016. január 20. -

A Samsung Electronics megkezdte az iparág első, négy gigabájtos (GB) dinamikus RAM-jának (DRAM) tömeggyártását. Az új DRAM a második generációs High Bandwidth Memory (HBM2) szabványon alapul, így a nagyteljesítményű számítástechnikában (HPC), a fejlett grafikai és hálózati rendszerekben és a vállalati szervereknél egyaránt használható. A Samsung új HBM megoldása egyedülálló, a jelenlegi felső sebességhatárnál hétszer gyorsabb DRAM teljesítményt biztosít. Ezáltal megnő a magas színvonalú számítástechnikai műveletek, így a párhuzamos számítási folyamatok, a grafikai renderelés és a gépi tanulás reszponzivitása.

Kulcsszavak: DRAM, RAM, Samsung
Tovább

2 GB RAM-mal érkezik az iPhone 6s és 6s Plus

2015. szeptember 11. -

Két napja mutatkoztak be az új iPhone-ok, ám akadnak még részletek, melyeket nem árult el a gyártó. Ilyen volt többek között a RAM mérete is, melyről most lehullt a lepel.

Tovább

4 GB RAM-mal megáldott modell a Lenovótól – K80

2015. április 24. -

Egy új, ütős memóriával megáldott telefont mutatott be a Lenovo. A K80 névre keresztelt modellt 4 gigabájt RAM-mal látták el.

Tovább