Szűrés

A(z) 6G kulcsszót tartalmazó cikkek

Sikeresen tesztelte az LG a terahertzes vezeték nélküli adatátviteli technológiát

2023. október 5. -

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy sikeresen tesztelte a 6G terahertzes (THz) vezeték nélküli adatátvitelt és -vételt a 155-175 GHz-es frekvenciatartományban, 500 méteres távolságban. Az esemény jelentőségét az adja, hogy szabadtéri városi környezetben ez a táv rekordnak számít a 6G-kísérletek terén. Az LG U+-szal közösen végrehajtott tesztre szeptember elején, a szöuli LG Scienceparkban került sor. 

Kulcsszavak: 6G, LG Electronics, LG
Tovább

Már javában dolgoznak a 6G-s hálózatok alapjain

2023. május 5. -

Az 5G hálózatokat épp most hozzák kereskedelmi forgalomba, a világ azonban már a hatodik generációs rendszerek bevezetésére készül. Az új hálózat architektúrájának meghatározásában az Európai Unió vezető szerepet akar vállalni, ezért az Intelligens Hálózatok és Szolgáltatások Közös Szerepvállalás (SNS JU) program keretében 5,9 millió eurót fordít az idén indult, hároméves DESIRE6G (Deep Programmability and Secure Distributed Intelligence for Real-Time End-to-End 6G Networks) kutatási projektre.  

Tovább

Sikeresen tesztelte a 6G-s technológiát az LG

2022. szeptember 15. -

Az LG Electronics (LG) megerősítette globális vezető szerepét a mobilhálózati technológia területén azzal, hogy sikeresen tesztelte a 6G terahertzes (THz) vezeték nélküli adatátvitelt és -vételt a 155-175 GHz-es frekvenciatartományban, 320 méteres távolságban, szabadtéren.

Tovább

Az 5G elmossa, a 6G lebontja a fizikai valóság és a digitális tér közötti határokat

2021. december 5. -

A jövő egyik meghatározó hálózati trendje az érzékek internetének megjelenése lehet, mely különböző szenzorok segítségével új szintre emeli majd a távoli kapcsolattartást, és a felhasználók úgy léphetnek majd kapcsolatba emberekkel, gépekkel vagy éppen robotokkal távolról, mintha a közvetlen közelükben lennének – mondta el Erik Ekudden, az Ericsson globális technológiai igazgatója (CTO) a vállalat magyarországi és közép-európai ügyfeleinek tartott előadásában.

Tovább