Szűrés

A(z) VR kulcsszót tartalmazó cikkek

Virtuális űrutazás a SpaceBuzz segítségével

2024. június 28. -

Hazai fejlesztésű és gyártású VR űrkabinban élhetik át az iskolások az űrutazás élményét. A SpaceBuzz-HU VR Űrkabin segítségével a Nemzetközi Űrállomás körül tett sétán úgy pillanthatják meg a Földet, ahogyan az űrben az űrhajósok. A virtuális űrutazás része a SpaceBuzz oktatási programnak, amely a tanulóknak saját átélt élményeken keresztül mutatja meg, milyen törékeny is a bolygónk, mennyire fontos rá vigyáznunk. Egyúttal abban is segít, hogy a mérnöki és természettudományok iránt felkeltse a gyerekek érdeklődését. 

Tovább

Forradalmi innováció született az orvosi képalkotásban

2024. március 9. -

A digitális egészségügyi technológiák rohamos fejlődése új dimenziót nyit a betegellátásban, ahol az egyik legújabb innováció a magyar-ausztrál fejlesztésű Medi-AR applikáció. Ez az alkalmazás egy forradalmian egyedi orvosi-kép áttekintő és kommunikációs platform, amely a legmodernebb 3D technológiák – beleértve az augmentált (AR) és a virtuális valóságot (VR) – integrálásával valósítja meg céljait.

Tovább

2024-ben a kvantumszámítástechnika lehet az új mesterséges intelligencia

2024. január 21. -

2023 kihívásokban és innovációkban gazdag év volt, jelentős változások zajlottak a technológiai környezetben. Sokak számára a tavalyi év a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás éve volt, robbanásszerűen nőtt például a ChatGPT és a BardAI platformok népszerűsége. 

Tovább

VR élmény dokumentumfilmekben?

2023. november 9. -

A virtuális valóság élmények és a valóságot feldolgozó nyers dokumentumfilmek világát egyesíti a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál innovatív szekciója, a Vektor VR. November 23-29. között nyolc különleges alkotás lesz megtekinthető, melyek mind intenzív átlényegülést kívánnak a felhasználótól. Mit hozhat a VR és a dokumentarista műfajok összekapcsolódása? Az online regisztráció november 9-től elérhető az alábbi linken.

Tovább