Szokatlan kialakítással jön az Oppo N3 – Vagy mégsem?

Farkas Norman - 2014. szeptember 17.

A feltörekvő kínai gyártó legújabb, elforgatható kamerával felvértezett okostelefonja néhány kiszivárgott termékfotó szerint igencsak újszerű kialakítással érkezik. A bökkenő csak az, hogy újabb kép bukkant fel a jövevényről, amin teljesen máshogy néz ki.

Az Oppo hamarosan bemutatja az elforgatható kamerájáról híres N1 mobil utódját, mely az N3 nevet viseli. Nemrég megjelent néhány termékfotó a készülékről, melyek igencsak felcsigázták a szaksajtót és az olvasókat is, hiszen arra utalnak, hogy a kínai gyártó dizájnelemként használja fel a mobil tetején lévő kamera elforgató-szerkezetét.

Egy henger alakú kis bumszlit kell elképzelni, ami az N3 fogantyújaként is funkcionálhat, ugyanakkor lehetővé teszi a kamera gyors elforgatását, hogy amikor mezei fotózásról szelfizésre vált a felhasználó – és fordítva –, akkor azt kényelmesen tehesse meg. Igen, az N3 kamerája az elforgatásnak köszönhetően szelfizésre is használható, ami remek hír, hiszen az eddigi infók szerint egy optikai képstabilizátorral, autofókusszal, illetve dupla LED villanóval felvértezett, nagy felbontású fénylesőről van szó, ami túlmutat még a legújabb csúcsmobilok előlapi kameráin is.

 

 

Az izgalmas képeket sajnos nem hasonlók követték: az Oppo N3-ról kiszivárgott egy újabb fotó, amin teljesen máshogy néz ki, csak hogy egy nagy különbséget említsünk, eltűnt a fenti képeken látott henger alakú elem, a készülék kamerája pedig a hátlapra került. De valamilyen módon bizonyára így is használható lesz ütős előlapi kameraként, hiszen az Oppo N szériás készülékeit ez a tulajdonság emeli ki a tömegből.

Még nem tudni, mely képeken látható a valódi N3, de inkább a futurisztikus változat fotói sejtetnek átverést a háttérben, hiszen a már többször említett kis bumfordi henger végien mikrofonok, vagy hangszórók is láthatók, s ez már túlzásnak tűnik.

 

 

Ami az Oppo N3 hardveres tudását illeti, egyelőre csak találgathatunk. Az IntoMobile tippjei szerint például 5 hüvelykes vagy nagyobb QHD kijelző és Snapdragon 805 processzor kerül a masinába, a forgatható kamerával pedig akár 16 megapixeles szelfiket is lőhetünk majd.

 

 

[Forrás: IntoMobile, GSM Arena]

Vissza