Xiaomi Mi Note – iPhone 6 Plus kihívó Kínából

Farkas Norman - 2015. január 15.

A Xiaomi új, fémmel és Gorilla Glass 3 üveggel borított óriásmobilja 5,7 colos Full HD kijelzőt, Snapdragon 801 processzort, valamint 13 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak, így magabiztosan veheti fel a harcot az Apple hasonló méretű iPhone-jával.

A várakozásoknak megfelelően a Xiaomi ma leleplezte legújabb készülékeit, melyek a Mi Note Pro zászlóshajó modell és a Mi Note phablet képében tárultak a nagyközönség elé. Jelen cikkben utóbbi masinát vesézzük ki, az új nagyágyúról pedig másik írásunkban olvashatsz bővebben.

A Mi Note méretét tekintve nagyon hasonlít napjaink egyik legnépszerűbb készülékére az iPhone 6 Plusra, csakhogy az említett Apple mobilnál nagyobb, 5,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ami ráadásul 1920 x 1080 képpont megjelenítésére alkalmas (Full HD). A Sharp/JDI által gyártott panelt adaptív dinamikus kontraszttal látták el a legjobb képminőség érdekében, továbbá olvasó móddal is felvértezték, ami a rövidhullámú kék fény csökkentése révén óvja szemünket a megerőltetéstől.

 

 

A 155,1 x 77,6 x 6,95 milliméteres és 161 grammos óriásmobil anyaghasználatában is mutatja, hogy nem egy gagyi kütyü: oldalaink fém keret fut körbe, előlapját és hátlapját pedig a Corning ellenálló Gorilla Glass 3 üvege borítja. Míg elöl a szélek felé enyhén hajlított a strapabíró borítás, addig hátul hangsúlyosabb ívet kapott, ezért a Xiaomi 3D üvegnek hívja.

A dizájn és a minőségi anyagok láttán kapott pozitív benyomásra rátesz egy lapáttal a Mi Note hardvere. A készülék lelke egy négymagos, 2,5GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 processzor, amit Adreno 330 grafikus gyorsító, 3GB RAM, változattól függően 16 vagy 64GB belső tárhely és egy – a Sony vagy az LG nevével fémjelzett – 3000mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. Az eszközben van WiFi, Bluetooth és GPS modul is, gyors mobilnetet ígérő 4G LTE modemjével pedig akár mindkét bele helyezett SIM kártyát ki tudja szolgálni (Dual-LTE).

 

 

A phablet képalkotási képességeit egy 4 megapixeles előlapi UltraPixel kamera (bizony, 2 mikronos pixelekkel dolgozik, akárcsak a HTC nevéhez kötődő megoldás) és egy a hátlapon található, 13 megapixeles Sony IMX214 CMOS szenzor határozza meg, utóbbi f/2.0 fényerejű lencsével és optikai képstabilizátorral van ellátva, gyenge fényviszonyok között pedig kéttónusú LED villanó segíti a munkáját.

A 16GB-os Mi Note ára 2299 kínai jüan, vagyis 102 ezer forint körül alakul, a 64GB tárhellyel felszerelt változatért pedig 2799 jüant, azaz cirka 125 ezer forintot kell kicsengetni. Kiterjesztett jótállás is kérhető az újdonságoz, ami 199 jüant (kb. 8800 forint) kóstál. A készülék piaci premierje január 27-én lesz Kínában, egyéb régiókban való megjelenéséről egyelőre nincs információ.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza