Érkezik a Facebook saját okostelefonja?

Farkas Norman - 2012. április 26.

A pletykák szerint a Facebook és a HTC összedugták a fejüket, közös projektjük pedig nem más, mint a Facebook Phone, azaz a közösségi oldal saját mobiltelefonjának megalkotása.

A DigiTimes értesülései szerint a tajvani gyártó kissé bepöccent, amiért a Google a Samsungot kérte fel az utóbbi Nexus mobilok gyártására, s ezért vált nyitottá a Facebookkal való együttműködésre.

Bár a DigiTimes emberei hajlamosak egy kis füst esetén is tüzet kiáltani, azért lehet némi realitás az általuk elmondottakban, hiszen már régóta keringenek pletykák a Faebook Phone-ról, s már épp itt az ideje, hogy megjelenjen. Egyébként az oldal szerint már a harmadik negyedévben, tehát legkésőbb szeptember végéig landolhat a piacon a közösségi háló nevével fémjelzett mobil, ám ez csak feltételezés.

A HTC már korábban is megmutatta, hogy lát fantáziát a Facebook használatára kiélezett okostelefonokban, gondoljunk csak a ChaCha és Salsa modellekre. Nem kizárt tehát, hogy a gyártó – a válságos pénzügyi helyzetéből való talpra állás céljából - szorosabbra fűzte a viszonyt Zuckerbergékkel, s hamarosan jön az első igazi Facebook mobil, de az is elképzelhető, hogy csupán egy szimpla Facebook integrációval megáldott HTC kütyü érkezik.

Kulcsszavak: Facebook, HTC
Vissza