Lencsevégre kapták a nyolchüvelykes Galaxy Note tabletet

Farkas Norman - 2013. január 25.

Napvilágra került néhány élőkép a Samsung nyolchüvelykes Galaxy Note táblagépéről. Az iPad mini elsőszámú kihívójának ígérkező készülék hivatalos leleplezésére körülbelül egy hónap múlva kerül sor Barcelonában.

Szinte már meseszerű a folyamat, melynek keretében a szaksajtó követői megismerkedhetnek a dél-koreai gyártó 8 hüvelykes táblagépével, mely a Galaxy Note 8.0 nevet kapta.

Első körben kiderült, hogy egy új Samsung tablet van készülőben N5100 típusszámmal, nem sokkal később kiszivárgott a jövevény vélt neve és részleges specifikációja, a napokban pedig JK Shin, a Samsung mobil részlegének vezetője megerősítette, hogy úton van a nyolchüvelykes iPad mini kihívó. Alig, hogy elszálltak a gép létezésével kapcsolatos kételyeink, már néhány élőfotón is megcsodálhatjuk az olasz DDay.it jóvoltából.

Az alábbi fotókon valószínűleg nem egy prototípus, hanem a készülék végleges verziója látható. A Galaxy Note 8.0 formaterve rendkívül sok ponton hasonlóságot mutat a Galaxy Note II hibriddel és a Galaxy S III mobillal, főként csak méretében tér el testvéreitől.

 

 

A készülék felszereltsége megfelel a korábbi információknak, azaz négymagos, 1,6Ghz-es Exynos processzort és 2GB RAM-ot tudhat magáénak. Előlapján egy 1280 x 800 pixel felbontású, 16:9 képarányú LCD érintőképernyő, egy fizikai home gomb és két kapacitív Android vezérlőgomb kapott helyet, hátlapjára pedig egy 5 megapixeles kamerát szereltek.

A február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congress során bemutatkozó tablet várhatóan igen vonzó árcédulával kerül majd az üzletek polcaira, melynek fő oka, hogy magához csábítsa azokat afelhasználókat is, akik az Apple iPad mini vásárlásán gondolkodnak.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza