Laptopok diákoknak: Toshiba Satellite és Satellite Pro NB10

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 10.

A Toshiba sokoldalú, könnyű és kompakt Satellite és Satellite Pro NB10-es laptopjait. A Windows 8 teljes funkcionalitásával rendelkező eszközök a választható érintőképernyővel költséghatékony megoldást jelentenek diákok és oktatási intézmények számára is.

Okos és költséghatékony

A kedvező árú, esztétikus kialakítású és rendkívül könnyű Satellite NB10 ezüst, míg a Satellite Pro változat fekete színben kapható. A 11,6 hüvelyk (29,5 cm) méretű, HD felbontású kijelző éles és részletgazdag megjelenítést biztosít, így a mindössze 1,3 kg-os notebook szórakozásra kitűnően használható – akár útközben is. Az adatbevitelre nagyszerűen alkalmas teljes méretű billentyűzetnek köszönhetően a laptop egyben kiváló munkaeszköz is.

Funkciók garmadája

A Windows 8 teljes funkcionalitása és a választható érintőképernyő gyors munkavégzést és élményekkel teli kikapcsolódást tesz lehetővé otthon, az iskolában és útközben is. A kisebb kezűek számára ideális méretű érintőképernyővel ellátott Satellite vagy Satellite Pro NB10t modelleket még gyermekek is játszi könnyedséggel használhatják. A legújabb Intel Celeron vagy Pentium processzorokkal és akár 4 GB memóriával ellátott notebookok teljesítménye mindennapos használathoz ideális. Az 500 GB háttértárral felszerelt eszközök segítségével rengeteg dokumentumot, zenét, filmet vihetünk magunkkal, így a munka problémamentes, a szórakozás pedig élvezetes lesz.

 

 

Csatlakozókból sincs hiány

A kompakt kialakítás ellenére a Satellite NB10 és Satellite Pro NB10 modelleket teljes méretű csatlakozókkal látták el, így nincs szükség adapterekre vagy átalakítókra. A VGA és HDMI aljzatok lehetővé teszik külső megjelenítők és projektorok használatát. Ez különösen akkor hasznos, ha például egy tanórán az oktató nagyképernyős tévén szeretne valamit a notebook segítségével bemutatni. Az adatátvitelhez a beépített USB portok – melyek közül az egyik USB 3.0 szabványú – segítségével a laptophoz nagy sebességű, gyors adatátvitelre képes külső eszközöket csatlakoztathatunk. Az SD kártyaolvasó az adattároló-kapacitás bővítését teszi lehetővé. A beépített, nagy sebességű Wi-Fi a/g/b/n és LAN adaptereknek köszönhetően a weboldalak és fájlok letöltése rendkívül nagy sebességgel történhet.

Egyszerű és biztonságos használat, menedzselés

A laptop kezelése már az első bekapcsolás után rendkívül egyszerű és biztonságos. A beépített, nagy tárolókapacitással rendelkező merevlemez, a memória és a Wifi modul a könnyű kezelhetőség érdekében azonnal használatra kész. A laptop védelme érdekében az EFI BIOS-t biztonságos rendszerbetöltés funkcióval is ellátták. A Kensington-zár segítségével a tolvajok munkáját is megnehezíthetjük. A 4 órányi akku üzemidő pedig lehetővé teszi, hogy Satellite NB10 vagy Satellite Pro NB10 laptopunkat bárhol használhassuk. 

A Toshiba Satellite NB10 és Satellite Pro NB10 modellek 2013 negyedik negyedévében kerülnek az európai boltokba.

Toshiba Satellite NB10/NB10t és Satellite Pro NB10/NB10 főbb jellemzői:

 

- 11,6” (29,5 cm) HD (1366 x768) LED háttérvilágítású, választható tízujjas, kapacitív kijelző

- Operációs rendszer: Windows 8 64-bit

- Intel Celeron N2810 vagy Intel Pentium N3510 processzor

- Intel HD grafikus egység

- Akár 4 GB DDR3L RAM

- 500 GB HDD

- Csatlakozási lehetőségek: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x VGA, 1x HDMI, SD/SDHC kártyaolvasó, mikrofon bemenet/fejhallgató kimenet kombó aljzat, Ethernet LAN, WLAN, Bluetooth 4.0 és b/g/n vagy a/b/g/n WiFi

- DTS Studio Sound funkcióval ellátott, kiváló minőségű sztereó hangszóró

- HD webkamera beépített sztereó mikrofonnal

- Kensington-zár

- Szín:

     -Satellite NB10/NB10t – ezüst

     -Satellite Pro NB10/NB10t – fekete

- Az alapmodell tömege: 1,3 kg

- Méretek:

     -NB10 – 284 x 208,6 x 13,8 – 21,5 mm

     -NB10t – 284 x 208,6 x 13,8 – 25,1 mm

 

 

Vissza