Új Toshiba Tecra A50: üzleti funkciók strapabíró köntösben

Kütyü Magazin - 2013. június 18.

A Toshiba bejelentette a Tecra termékcsalád legújabb tagját, az A50-sorozatot. Az elsősorban üzleti felhasználásra szánt laptopok legújabb tagja kiváló teljesítményű, rendkívül megbízható, kiemelkedő biztonsági funkciókkal rendelkezik, valamint kialakítása a legújabb Intel processzortechnológiára épül. 

Biztonságos munka

“A Toshiba Tecra laptopok rendkívül népszerűek kis- és középvállalkozó partnereink körében. Az A50-nel büszkén folytathatjuk ezt a sikersorozatot” – mondta Leskó László, a Toshiba magyarországi vezetője. “Az új Tecra A50 méltó módon követi a jól bevált tradíciót. A megbízhatóságban és számítási teljesítményben is kimagasló modelleket rendkívül tartós burkolattal és kiemelkedő biztonsági funkciókkal láttuk el. Az irodai felhasználók és a folyton utazó üzletemberek az új Tecra A50 hatékonyságával és gyorsaságával is elégedettek lesznek” .

 

Csatlakozási lehetőségek tárháza

A Tecra A50 egy kiterjedt funkcionalitással rendelkező, megbízható laptop, amely ideális választás üzleti felhasználók számára. A számos vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekkel, valamint a beépített dokkoló csatlakozóval használata kényelmes az irodában és útközben egyaránt.

A külön megvásárolható Toshiba Hi-Speed Port Replicator III hat (ebből négy USB 3.0 szabványú) USB portot tartalmaz, így további külső, nagysebességű meghajtót, egeret, billentyűzetet és más perifériákat is csatlakoztathatunk. A dokkolón ezen felül egy LAN és számos különböző szabványú videó csatlakozó is helyet kapott, így az irodában akár nagy monitoron is dolgozhatunk. A notebookot az Intel Wireless Display technológiájával is ellátták, így az erre alkalmas HD kijelzők és kivetítők rendkívül egyszerűen és kényelmesen használhatók.  

Fejlett biztonsági funkciók

Tartósságát és megbízhatóságát a híres független német intézet, a TÜV Rheinland felgyorsított élettartam-tesztekkel (HALT) vizsgálta. Az ellenőrzések bizonyították, hogy az A50 ellenáll akár 76 cm-es magasságból történő hirtelen leesésnek is. A cseppálló billentyűzetnek köszönhetően a notebookra véletlenül ráömlő folyadék sem okoz azonnali adatvesztést.

Az új Tecrán tárolt adatokat fejlett biztonsági megoldások, többek között a beépített TPM modul és az öntitkosító funkcióval (SED) ellátott merevlemezes meghajtó védik. A notebookot ujjlenyomat-olvasóval is ellátták, mely megakadályozza, hogy illetéktelenek férjenek hozzá bizalmas üzleti információkhoz. Az Anti-Theft funkció csökkenti továbbá az adatokkal való visszaélés kockázatát is. Az Intel Active Management technológiája (AMT) ezen kívül lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai szakemberei a laptop állapotát távolról is ellenőrizhessék, továbbá azon karbantartásokat, frissítéseket végezzenek.

Satellite Pro A50

A Toshiba Satellite Pro A50 változatú modelleket is forgalmaz. Ezek a notebookok a Tecra A50-hez hasonló funkcionalitással rendelkeznek. Elsősorban egyéni vállalkozók és kisebb cégek üzletemberei számára jelenthetnek ideális megoldást. A Satellite Pro A50 egy univerzális dokkoló egységhez, például a nemrég bejelentett Toshiba dynadock V3.0-hoz egy USB port segítségével csatlakoztatható.

 

Toshiba Tecra A50 – Főbb jellemzők:  

 

· Tükröződésmentes 15,6 hüvelykes (39,6 cm) kijelző ledes háttérvilágítással

· Legújabb Intel Core processzorok, akár Core i7, hibrid meghajtó vagy SSD

· Csatlakozási lehetőségek: 2x USB 3.0 és 2x USB 2.0, Toshiba USB Sleep-and-Charge funkció, 1x eSATA/USB 2.0, Gigabit LAN, b/g/n vagy a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0,DisplayPort, WiFi 

· Üzleti és biztonsági segédprogramok: többmonitoros rendszer támogatása, teljes méretű, numerikus részt is tartalmazó billentyűzet, Toshiba EasyGuard, Self Encrypting Drive (önmagát titkosító meghajtó-SED), Trusted Platform Module (TPM), Intel Active Management Technology (AMT), Anti Theft, Toshiba Eco Utility szoftverek

· Szín: fekete

· Windows 7 Pro vagy Windows 8 Pro (64bit)

· Elérhető kiegészítők: Toshiba Hi-Speed Port Replicator III dokkoló

 

 
Kulcsszavak: notebook, Toshiba
Vissza