A Schneider Electric új IP-kamerái extrém körülmények között is helytállnak

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 12.

A Schneider Electric bemutatta két új Pelco IP-kameracsaládját, a Sarix Enhanced Range with SureVision 2.0-t és a Sarix Professional Range-et. A vállalat IP-portfólióját bővítő új kamerák bármilyen megvilágításhoz, alkalmazási területhez és környezethez megfelelnek, így túlmutatnak a piacon jelenleg elérhető megoldásokon.

A továbbfejlesztett kamerák a 2013-ban bevezetésre kerülő új, Sarix IP-sorozathoz tartozó több mint 50 modell sorába tartoznak. Előnyük, hogy integrálhatók a Pelco és a jelentősebb külső VMS rendszerekkel a Pelco API révén, illetve egyéb külső szoftverekkel és platformokkal a nyílt ONVIF Profile S szabványnak köszönhetően.

A Sarix Enhanced modell a SureVision 2.0 technológiának köszönhetően a szélsőséges látási viszonyokkal is megbirkózik, továbbá széles dinamikatartománnyal és ellenfényt korrigáló (anti-bloom) technológiával járul hozzá az iparágban elérhető legjobb képminőséghez. A kamerák akár 5 megapixeles felbontással elérhetőek, H.264 tömörítéssel az optimális sávszélesség és tárolási hatékonyság érdekében. Számos beltéri, környezeti illetve vandálbiztos változatban érhetők el, például box- és dómkamera kivitelben.

Sarix Enhanced Range

A Sarix Professional Range termékcsalád nyújtotta széles választékból a vásárlók műszaki igényeiknek megfelelően állíthatják össze a kívánt konfigurációt. A termékcsalád részét képezik a Pelco első IP csőkamerái, továbbá a kültéren használható, IR megvilágítással ellátott mini IP-dómkamerák, akár 5 megapixeles felbontással. A mini dóm- és a csőkamerák automatikusan fókuszáló és remote zoom-objektívekkel választhatók, míg a boxkamerák számos szabványos, CS-foglalatú, megapixeles felbontásra képes objektívvel kompatibilisek, és automatikus back fókusszal rendelkeznek. 

Sarix Pro Range

„Az IP-kamerakínálat bővítése elsősorban a végfelhasználók számára nyújt előnyöket. Átfogó megoldásaink bizonyítják a forgalmazók iránti elkötelezettségünket is, ami nagyban megkönnyíti a felhasználók változatos igényeinek kiszolgálását” – mondta Herve Fages, a Schneider Electric Pelco videotermékekért felelős részlegének alelnöke.

 

A Sarix Enhanced további előnyei:

  • Kiváló teljesítmény: új fejlesztések, például a megújúlt 3D zajszűrés, a megvilágítás változásának folyamatos követése és a továbbfejlesztett tónusleképezés teszik lehetővé a kép színhűségének és általános kontrasztjának megőrzését. A SureVision 2.0 technológia az emberi szemnél is jobban adja vissza a lehető legkiválóbb minőségű képet, amikor a látómező fényes és árnyékos területeket tartalmaz.
  • Nagy teljesítményű feldolgozás: két egyidejű videofolyam tesz eleget a legmagasabb igényeket támasztó alkalmazási területeken, mint például a kaszinók vagy városi térfigyelés esetén szükséges követelményeknek.
  • Optimális kialakítás: optimalizált, moduláris kialakítás segíti a gyors felszerelhetőséget, a beépített analitikai funkciók pedig elsőrangú felhasználói élményt nyújtanak. A mini dómkamerák automatikusan fókuszáló, változtatható gyújtótávolságú, 3-9 mm-es és 9-22 mm-es, megapixeles felbontásra képes objektívekkel érhetők el, míg a boxkamerák számos szabványos, CS-foglalatú, megapixeles felbontásra képes objektívvel kompatibilisek, és automatikus back fókusszal biztosítják a mindig éles képeket. Az Ethernet-hálózaton keresztüli kényelmes tápellátás csökkenti a költségeket, továbbá egyszerűsíti a tervezést, a kábelezés kialakítását és a felszerelést.
  • Robusztus és megbízható: a robusztus kamerák kiváló megbízhatósággal és hibatűréssel működnek az üzletvitel szempontjából fontos alkalmazási területeken, és mindig a kívánt videofelvételt biztosítják a felhasználók számára. Az üzemeltetési hőmérséklet -40C és +50C közé esik, így a kamerák a sivatagoktól a sarkvidékig bárhol alkalmazhatók. A dómkamera-modellek IP66-besorolású por- és vízvédelmi kivitelben is elérhetők. A termék vandálbiztos kialakítása akár 50 Joule erősségig ütésálló. 
     

A Sarix Professional Range további jellemzői:

  • Kiváló választék bármilyen fényviszonyhoz, alkalmazási területhez és környezethez: a kamerák képesek akár 30 képet is továbbítani másodpercenként, 1080p felbontás mellett. A dómkamerák a mennyezetre szerelést, függesztést vagy falon kívüli szerelést lehetővé tevő aljzattal választhatók, a bullet kamerák pedig mennyezetre szerelést vagy falba süllyesztést lehetővé tevő aljzattal érhetők el. 
  • Iparágvezető műszaki jellemzők: az eszközök legfeljebb két egyidejű, H.264 High vagy Main profillal, vagy MJPEG formátumban tömöríthető videofolyamot támogatnak egy harmadik szerviz adatfolyam mellett. Telepíthetőségük a lehető legrugalmasabb: támogatják mind az Ethernet-hálózaton keresztüli, mind a 24 VAC tápellátást, és szélsőséges hőmérsékleti viszonyok (-40C és 50C) között is optimálisan működnek. A szabványos webböngészőben használható kezelőfelület egyszerű távoli beállítást és felügyeletet tesz lehetővé.
  •  Kivételes érték: ezek a nagy teljesítményű és sokoldalú kamerák számos testre szabási lehetőséget kínálnak a felhasználók számára a különböző piacokon, és ideális választást jelentenek mindazoknak, akik megbízható, költséghatékony, az általános videofelügyelettel kapcsolatos igényeiknek megfelelő megoldásokat keresnek.

 

 

 

Vissza