Új HP termékek a jobb adatbiztonságért

forrás: Prím Online - 2013. szeptember 18.

A HP ma bemutatott, új termékeivel és szolgáltatásaival a vállalatok megzavarhatják a támadóik tevékenységét, kézben tarthatják a kockázatokat, illetve biztonsági képességeik kibővítésével hatásosabban léphetnek fel az erősödő fenyegetésekkel szemben. 

Az internetes bűnözés tovább terjed. A Forbes Global 2000-es listáján szereplő vállalatok 92 százaléka jelentett adatokkal kapcsolatos visszaélést az utóbbi 1 évben. E növekedés hátterében az áll, hogy a bűnözők egyre kifinomultabb és együttműködőbb környezetet alakítanak ki, amelyen keresztül az információkat és a fejlett adatlopási eszközöket is megosztják egymással. A globális számítógépes bűnözés feketepiacának éves becsült forgalma eléri a 104 milliárd dollárt.

A vállalatokra nehezedő biztonsági nyomást tovább növelik a szigorodó hatósági és jogszabályi előírások. A globális szervezeteknél évente mintegy 13,7 millió dollár költség merül fel megfelelési hiányosságok miatt. Ráadásul a saját eszközök munkahelyi használata (a BYOD trend) azzal jár, hogy a vállalati IT többé nem tartja ellenőrzése alatt a végponti eszközöket, és ez számos támadási pontot nyit meg a bűnözők előtt.

A HP új termékei és szolgáltatásai révén a vállalatok az információbiztonságról egységes képet alkotva térképezhetik fel a biztonsági kihívásokat, illetve kezelhetik a kockázatokat és a megfelelést. A HP iparágvezető kutatási és biztonsági szakembereinek tudását kamatoztató új megoldásokkal a cégek védekezhetnek a bűnözőkkel szemben, optimalizálhatják kockázati helyzetüket és kibővíthetik saját biztonsági képességeiket.

Következő generációs megoldások a védekezéshez

A HP biztonsági koncepciójának lényege, hogy megelőzéssel és valós idejű fenyegetésészleléssel beavatkozik a támadás folyamatába – az alkalmazásrétegtől egészen a hardveres és szoftveres felületekig.

Az új és továbbfejlesztett megoldások valós időben akasztják meg a támadás folyamatát és önjavító technológiával ötvözik a nagy tömegű mintából beszerzett biztonsági információkat. 

· HP Threat Central – az iparág első közösségi biztonságiintelligencia-platformja, amellyel a szervezetek automatikusan, valós időben működhetnek együtt az aktív internetes fenyegetések elleni harcban

· HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW) – az alkalmazások elemi szintű láthatóságát és felügyeletét biztosítva, könnyen kezelhető, nagy teljesítményű, biztonságos és hatásos megoldásokkal kezeli a felhő, a mobil technológia és a BYOD elterjedéséből eredő biztonsági kockázatokat

· A HP ArcSight és a HP Fortify adatalapú biztonsági technológiákra – pl. HP ArcSight Application View, HP ArcSight Management Center, HP ArcSight Risk Insight és HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) v6.5c  – épülő gyorsabb, valós idejű, alkalmazásszintű fenyegetésészleléssel támogatja az operatív biztonsági csapatok eredményesebb működését

· A HP SureStart az iparág első és egyetlen olyan önjavító technológiája, amely támadás vagy sérülés esetén képes automatikusan visszaállítani a rendszer BIOS-t (Basic Input/Output System) a legutóbbi biztonságos állapotra, „jövőálló” technológiai újításhoz juttatva ezzel a HP EliteBook felhasználókat. Ez a megoldás része annak a HP BIOSphere firmware-ökoszisztémának, amely automatizálja az adatvédelmet, és emellett sokrétű konfigurációs és felügyeleti lehetőségeket biztosít a HP üzleti PC-ihez.

 

Biztonsági szolgáltatások a kockázatok kézben tartásához

A bűnözői tevékenység élénkülésével a belső biztonsági csapatok egyre nehezebben tudnak reagálni a fenyegetések sebességére és súlyosságára.

A HP menedzselt biztonsági szolgáltatásai (Managed Security Services, MSS) szakértelemmel és fejlett biztonsági intelligenciával támogatják a belső biztonsági csapatokat a fenyegetések gyorsabb azonosítása, kezelése és elhárítása terén. A HP MSS-t igénybe vevő felhasználók 11,8 percen belül észlelik a behatolásokat és a nagyobb incidensek 92%-át az azonosítást követő 2 órán belül megoldják.

A HP MSS és a HP Enterprise Services új szolgáltatásai erősítik a biztonsági pozíciót, kezelik a szabályozási  kihívásokat és mérséklik a kockázatot:

·  A HP Supplier Security Compliance Solution a szervezet beszállítói hálózatában áramló információkat védi. Adatvisszaélés után a szervezet az adatok feletti ellenőrzés visszaszerzésével minimumra szoríthatja az elszenvedett pénzügyi veszteséget, a kiszivárgott üzleti titkok volumenét és a vásárlói bizalomvesztést.

· A HP Distributed Denial of Services (DDoS) Protection Services csomag fejlett biztonsági eszközeit használó szervezetek a HP MSS-sel és képzett biztonsági elemzők által végzett 7x24 órás eseményfigyeléssel észlelhetik és azonnal kezelhetik az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) és a webalkalmazások elleni támadásokat.

Az új HP Security Risk and Controls Advisory Service for Mobility tanácsadási szolgáltatással a szervezetek hatásos biztonsági stratégiát dolgozhatnak ki és a valósíthatnak meg a nagyvállalati környezetben használt dolgozói tulajdonú eszközök felügyeletére.



 

Vissza