Project Ara – közelebb a megvalósuláshoz

Farkas Norman - 2013. november 26.

A Motorola bejelentette együttműködését a 3D Systemsszel, melynek keretében közösen dolgoznak a szabadon összeállítható elemekből felépített okostelefonok megalkotásán.

Jó hírünk van azok számára, akik tűkön ülve várják a Motorola moduláris, azaz különféle, szabadon összeválogatható elemekből (pl. kamera, akkumulátor, érzékelők, memória, kijelző, hangszóró stb.) álló okostelefonját, mely a Project Ara nevet viseli. Az amerikai gyártó ugyanis együttműködésbe fogott a 3D nyomtatással és gyártástechnológiákkal foglalkozó 3D Systemsszel a projekt mielőbbi megvalósítása érdekében. Az Ara tehát máris egy lépéssel közelebb került a kivitelezés fázisához, ám még mindig elég hosszú út vár rá.

 

 

A végletekig testreszabható készülék fejlesztése még javában folyik, ami nem meglepő, hiszen egy felettébb érdekes és rendkívül összetett megoldásról van szó. Mindenestre megnyugtató, hogy a Motorola máris talált beszállító partnert, így a fejlesztés befejeztével semmi nem állhat telefon bevezetésének útjába.

 

[Forrás: GlobeNewsWire]

Vissza