Bemutatkozott a Moto G

Farkas Norman - 2013. november 13.

A Motorola nem okozott csalódást rajongóinak, a mai napon hivatalosan is lerántotta a leplet új mobiljáról, az alacsonyabb árszegmensbe szánt, ám jól felszerelt Moto G-ről.

A Google kezében lévő amerikai gyártó bemutatta új ár/érték arány bajnokát, a Moto G-t. Az Android 4.3 Jelly Bean rendszerrel érkező, és 2013 januárjában garantáltan 4.4 KitKatre frissíthető készülék meghajtásáról egy 1,2GHz-es négymagos Snapdragon 400 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 5 megapixeles hátlapi és 1,3 megapixeles előlapi kamera, 2070mAh kapacitású akkumulátor, valamint 8 vagy 16GB belső tárhely egészít ki. Előlapján egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású TFT LCD érintőkijelző terül el, amit Gorilla Glass 3 üveg véd a sérülésektől. Érdekesség, hogy a kütyü burkolatát vízlepergető nanoréteggel vonták be.

 

 

A telefon ára tárhelytől függően (8 vagy 16 gigás) 179, illetve 199 dollár. Ezért a meglepően alacsony összegért cserébe nemcsak a fent ismertetett, felső-középkategóriás hardveregyüttest kapjuk, hanem számos, a Moto X-ben látott érdekességbe is belekóstolhatunk. Ilyen például az aktív értesítések funkció (Active Notifications), a gesztussal indítható kamera (Quick Capture) és az érintés nélküli vezérlés (Touchless Control). További jó hír, hogy a készülék hátlapja cserélhető: kedvünk és ízlésünk szerint választhatunk kék, kékeszöld, piros, sárga, lila, fehér vagy fekete burkolatot.

 

 

Árát tekintve a Moto G a Firefox OS alapú és a Nokia Asha készülékek ellenfele, s mivel az Android platform jóval erősebb az említett riválisainál, szinte borítékolhatjuk a sikerét. Elképzelhető az is, hogy a Motorolának ez a belépőszintű kütyü segít visszakerülni a nagy mobilgyártók közé, hiszen igen ütős hardver lapul a Moto G-ben, érdekesek és hasznosak a szolgáltatásai, ráadásul testreszabható a külseje, így több mint valószínű, hogy rengeteg felhasználó szívesen adna neki egy esélyt.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza