Xperia Z Ultra – Wi-Fi only verzióban is

Farkas Norman - 2014. január 24.

A Sony bemutatta az Xperia Z Ultra új kiadását, mely nélkülözi a GSM modult, tehát mobilként nem, csak egyfajta Wi-Fi only tabletként használható. A készülék 6,4 hüvelykes Full HD kijelzőjének hála ideális erre a feladatra.

A Sony úgy gondolta, hogy 6,4 colos megjelenítővel megáldott phablete GSM modul nélkül is népszerű lehet kompakt tabletre vágyó felhasználók körében. Így született meg az Xperia Z Ultra Wi-Fi only kiadása, ami a napokban debütált Japánban.

A hagyományos telefonhívások kezelésére képtelen, ugyanakkor Wi-Fi adapterének köszönhetően internetezésre és VoIP hívásokra egyaránt alkalmas óriásmobil hardvere a legtöbb ponton megegyezik a korábban kiadott Xperia Z Ultráéval. Működéséért egy négymagos Snapdragon 800 processzor felel, amit 32GB tárhely és 2GB RAM egészít ki.

A 212 grammos kütyü kezdőára 495 dollár körül alakul Japánban, egyéb régiókban való megjelenéséről még nincs hír. Bízunk benne, hogy a februári MWC során ez változni fog, hiszen ésszerű lépés lenne a Sony részéről, ha erre a jelentős alkalomra időzítené a megújult Z Ultra nemzetközi premierjének bejelentését.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza