Megfizethető Neon táblagépcsalád az Archostól

Czipperer Dia - 2014. január 31.

Az Archos bemutatta új Neon táblagépeit, melyek az alsó kategória versenyzői. A masinák 9-től 10,1 hüvelyig terjednek, és nagyon hasonlóak Carbon és Cobalt széria tagjaihoz, csak pénztárcabarátabb kiadásban érkeznek.

Az Archos új táblagépcsaládja, a Neon három modellt tartalmaz, a 90 Neon, 97 Neon és a 101 Neon készülékeket. A nevek a kijelzőméretet takarják, melyek 9,0; 9,7 és 10,1 hüvelykesek. 

Archos 90 Neon

A 9 hüvelykes kijelzővel megáldott masina 800x480 pixeles felbontással rendelkezik, mint egy 4 hüvelykes Android telefon. Fedélzetén 4.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot, meghajtásáról pedig egy 1,4 Ghz órajelű négymagos processzor gondoskodik.

A készülék 1 GB RAM-mal és 8 GB belső memóriával rendelkezik, amely microSD kártyával bővíthető. A készüléken előre telepített alkalmazások is vannak, mint a OfficeSuite Viewer, mellyel bármilyen Office fájl könnyedén olvashatunk, és az Archos Media Center.

Archos 97 Neon 

Ez a modell már majdnem 10 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, amelynek felbontása is jobb, 1024 x 768 pixel. Bár a memória, operációs rendszer és a tárhely ugyanaz, mint a fentebbi készüléknél, a processzor órajele itt már 1,6 GHz. Ez az egyetlen modell, amely két kamerával is rendelkezik. A készülék képes a HD videók lejátszására (1080p). 

Az előre telepített alkalmazások között itt is megtaláljuk az OfficeSuite Viewert.

Archos 101 Neon 

Bár ez a legnagyobb a sorban, 10,1 hüvelykes, a képernyő felbontása viszont csak 1024 x 600 pixel. Emellett ugyanolyan hardverjellemzőkkel bír (1,4Ghz-es proci, 1 GB RAM,  8 giga belső tárhely), mint másik két társa, így csupán csak méretével emelkedik ki a sorból. Az egyetlen jelentős különbség, hogy a készülék HDMI kimenettel rendelkezik. 

 

Az Archos oldalán már fenn vannak a készülékek, ahol a részletesebb technikai jellemzők is megtekinthetők. Az árról és a pontos megjelenésről még nem beszélt a vállalat, de remélhetőleg mindhárom modell 200 dollár alatti áron kerül majd forgalomba.

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza