Windows 8.1: töredékáron az olcsó PC-kre és tabletekre

MTI Sajtóadatbank - 2014. február 25.

A Bloomberg számolt be arról, hogy hetven százalékkal olcsóbban fogja kínálni a Microsoft a legújabb operációs rendszerét, a Windows 8.1-et az olcsó PC-k és tabletek gyártóinak.

A jelenlegi 50 dollár (11 ezer 300 forint) helyett 15 dollárért (3400 forint) kaphatja meg a licencet minden olyan termék, amelynek kiskereskedelmi ára nem éri el a 250 dollárt (56 ezer 500 forint). A Microsoft valószínűleg fel akarja venni a versenyt az olyan olcsóbb termékekkel, mint a Google operációs rendszerét használó Chromebookok.

A várttól kissé elmaradnak a Windows 8-eladások. Az első évben 200 millió licencet adtak el belőle, míg az előző operációs rendszerből, a Windows 7-ből 240 millió fogyott a megjelenést követő 12 hónapban. A csökkenés azzal függ össze, hogy két éve folyamatosan csökkennek a pc-eladások, miközben az okostelefonok és tabletek piaca egyre bővül. Számítások szerint világviszonylatban 2015-ben már több tablet fog fogyni, mint laptop, netbook és asztali számítógép együttvéve.

A Windows 8-at elvileg úgy fejlesztették ki, hogy egyformán jól működjön hagyományos és érintőképernyős számítógépeken, de sem ez, sem a Microsoft saját fejlesztésű táblagépe, a Surface nem lett átütő siker.

 

Vissza