Felturbózták az új YotaPhone-t

Czipperer Dia - 2014. február 26.

A Mobile Wold Congressre (MWC) az orosz Yota Devices egy új kétkijelzős mobillal készült. Az újdonság sokat fejlődött nemrég debütált elődjéhez képest.

A YotaPhone új készüléke elődjéhez hasonlóan szintén két kijelzővel büszkélkedhet. Előnézetben egy szokványos Android készüléket látunk, hátulról viszont egy energiatakarékos e-ink kijelző fogad minket.

Az új hátsó kijelző nagyobb méretet kapott, 4,7 hüvelykes lett (960 x 4540 qHD). A funkcionalitás terén is fejlődött a panel, ugyanis már telefonhívásokat is fogadhatunk vele, kezelhetjük SMS-einket, jegyzeteket készíthetünk, játszhatunk és közösségi oldalakra is posztolhatunk.

A hardver is sokat fejlődött az elődhöz képest. A készülékben egy négymagos, 2,3 GHz órajelű Qualcomm Snapdragon 800-as processzor található, valamint 2550 mAh-es aksival, 2 giga RAM-mal és 32 giga belső memóriával látták el.

A telefon vezeték nélkül is tölthető, valamint NFC támogatást is kapott. A korábbi 4,3 hüvelykes HD LCD kijelzőt pedig egy 5 hüvelykes AMOLED (1080p) megjelenítő váltotta fel. A telefon két kamerával is rendelkezik, a hátlapi egy 8 megapixeles autófókusszal és vakuval támogatott, az előlapi pedig egy 2 megapixeles változat. A készülék Bluetooth 4.0 és 4G támogatással is rendelkezik.
 


A vállalat elmondása szerint, ha csak a hátsó kijelzőt használjuk a telefonon, akár 50 órán keresztül képes rendelkezésünkre állni a készülék.

Az új YotaPhone neve és árcédulája egyelőre még ismeretlen, és a piaci megjelenés is csak év végére, a negyedik negyedévben várható Oroszországban és a feltörekvő piacokon. Az ázsiai piacok és az USA szintén a jövőbeli tervek között szerepel.

 

 

Forrás: GSMArena.com, Androidpolice.com

Vissza