Okosóra LG-módra – G Watch Android Wear rendszerrel

Czipperer Dia - 2014. március 19.

Az LG műhelyében készül a Google okos karórája, a G Watch. Az Android Wear platformra épülő kütyü számos okostelefonnal működik majd együtt. Az óra várhatóan a második negyedévben érkezik.

A Google a viselhető eszközökre is kiterjeszti Android operációs rendszerét, így okosórájuk, a G Watch is a hordható eszközökre kifejlesztett Android Wear rendszerrel a fedélzetén érkezik. A megoldásnak köszönhetően a felhasználók akár kérdezhetnek is az órájuktól, illetve intézhetik ügyeiket az „OK, Google” utasítással.

A Google és az LG – ahogy az már korábban sejthető volt – már a kezdetektől együtt dolgoznak az okosórán, annak érdekében, hogy a G Watch minél inkább összhangba kerüljön az Android Wear rendszerrel, és gördülékeny működést nyújtson a felhasználóknak.

A két vállalat közös munkája egyáltalán nem meglepő annak fényében, hogy a Nexus 4 és 5, valamint az LG G Pad 8.3 Google Play Edition is együttes fejlesztés eredménye. A közös munkáról Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója úgy vélekedik, hogy jó alkalmat biztosít az LG számára, hogy kihozzák a maximumot a formatervezési és mérnöki képessségeikből. Szerinte ez az okos karóra egy fontos állomás az LG mobileszközök sorában a világ első 3G-s érintőképernyős telefonos órájának 2009-es, illetve a Prada Link 2008-as bemutatása után”.

 


Az Android Wearről és az óráról a következő hónapokban közölnek majd több információt, többek között a hardverspecifikációkról is. Mindenesetre annyit már lehet tudni, hogy nem az LG órája az egyetlen, amelynek fedélzetén a hordható eszközökhöz kifejlesztett Android Wear rendszer teljesít szolgálatot, hanem például a Motorola okos karórája, a Moto 360 is Android Weart futtat majd.

 

 

Vissza