Cserélhető objektív a LUMIX G sorozat készülékeihez

Kütyü Magazin - 2014. március 26.

A Panasonic bemutatta LUMIX G sorozat készülékeihez alkalmazható cserélhető objektívét: a H-X015 LEICA DG SUMMILUX 15mm/F1.7 ASPH objektívet (35 mm-es megfelelés: 30 mm). A Mikro Négyharmados rendszerű új objektív könnyű és kompakt.

A H-X015 objektív 7 csoportba rendezett 9 lencsetagot tartalmaz, melyek közül 3 aszférikus. Ez utóbbiak a szférikus torzítás kiküszöbölésére szolgálnak, ugyanakkor a teljes lencserendszer méretének csökkentéséhez is hozzájárulnak, melynek eredménye a könnyed hordozhatóság. 

A Panasonic Nano Surface Coating (nanorészecskés felületkezelés) technológiája garantálja, hogy a tükröződés minimális legyen a teljes látható fény tartományban (380nm-780nm). Ennek köszönhetően a képek különlegesen élesek, szellemkép- és becsillanásmentesek. 

Az objektívnek nagyszerű belső fókuszállító rendszere van, amely tökéletes felbontásról és kontrasztról gondoskodik a makró felvételek és tájképek készítése közben egyaránt. Az új, továbbfejlesztett léptetőmotorral a fókuszálás könnyű, csendes és gyors, amely mind a fényképezés, mind filmezés közben jó szolgálatot tesz. 

Az új AF technológia a kisebb fókuszértékekkel rendelkező, gyorsabb objektívek esetén sokkal jobb, mint a fázis-különbség elvén működő AF. Az objektív maximum 240 fps sebesség mellett kompatibilis a szenzor motorral, így a LUMIX G fényképezőgépek nagy sebességű autofókuszát tökéletesen ki tudja használni. 

A LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH. objektívet rekeszállító gyűrűvel is ellátták valamint egy AF/MF fókuszkapcsolóval, amely az intuitív használatot teszi lehetővé. Mindezeken túl, a LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH erős fém burkolata és lencsesapkája garantálja a megbízhatóságot és tartósságot gyakori objektívcserék esetén.

 Az objektív az új LUMIX GH4 modellhez is használható, melyről korábbi cikkünkben olvashattok részletesen.

 

 

 

Vissza