NEO M1 – Windows Phone 8.1 és megnyerő dizájn

Farkas Norman - 2014. április 7.

A kínai gyártó ultravékony mobilja, az M1 eredetileg az Android rendszer köré épül, ám egy friss sajtófotó szerint Windows Phone 8.1-gyel a fedélzetén is piacra kerülhet.

Napvilágra került egy kép a NEO újdonságáról, mely az eddigi egyik legszebb Windows Phone alapú mobilnak ígérkezik. Mivel a redmondi szoftveróriás nemrég bejelentette, hogy gyártópartnereinek licencdíj nélkül rendelkezésére bocsátja rendszerét, nem különösebben meglepő, hogy egy, inkább csak hazájában ismert kínai gyártó műhelyéből is érkezik windowsos mobil.

A csavar a történetben, hogy az M1 nevű jövevény a korábbi hírek szerint Android rendszer köré épül, ezért lehet, hogy a fotón látható kütyü csak egy koncepció, s az is marad. E lehetőség mellett szól, hogy a készülék elméletileg a MediaTek négymagos MT6582 processzorát használja, melynek támogatásáról eddig nem hallhattunk a Microsofttól. Persze erre gyors megoldást jelenthet, ha a NEO inkább Qualcomm processzort tesz a készülékbe.

A NEO M1 egyébként egy elég korrekt tudású okostelefon: előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD érintőkijelző terül el, a 13 megapixeles kamera és a hozzá tartozó LED villanó által megtört hátlapja alatt pedig egy 2000mAh kapacitású akkumulátor lapul. Mindemellett a készülékben 1GB RAM és 8GB tárhely teljesít szolgálatot.

Reméljük, hogy a windowsos NEO M1 a fenti ellentmondások dacára hamarosan megjelenik, s a WP8.1 alapú mobilok köre egy vonzó külsejű, kellemes tudású, ugyanakkor kedvező árú készülékkel gazdagodik általa.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza