Próbáld ki a Firefox OS-t!

Czipperer Dia - 2012. november 23.

Már hivatalosan is elérhető a Firefox mobil operációs rendszere a nyilvánosság számára. Próbáld ki Te is, akár a számítógépeden!

 

A Firefox biztosítja a felhasználóknak azt a lehetőséget, hogy új mobil operációs rendszerét akár a PC-jükön is kipróbálhassák, nem kell egyből a telefonra telepíteni. Úgy fut a gépen, mint bármelyik Firefox-kiegészítő. Ha ki szeretnéd prbálni a Firefox OS-t, nincs más dolgod, mint innen letölteni (kb. 67MB) és telepíteni a rendszer alfa verzióját a legfrissebb verziójú Firefox böngésző bővítményeként.

Ezzel a nyílt, bárki számára hozzáférhető operációs rendszerrel a Firefoxnak nem titkolt célja, hogy utat törjön magának a feltörekvő piacokon. Azonban tudják jól, hogy az egyre gyorsabb mókuskerékből könnyen ki lehet esni.

Így a vállalat most Brazíliában végez kutatásokat a középosztály körében, annak érdekében, hogy képet kapjanak a mobilhasználati szokásokról, és ezeket a tapasztalatokat fel tudják használni a későbbiekben. Az operációs rendszert tehát igyekeznek a felhasználók igényeihez mérten fejleszteni.

 

Ahogy minden Firefox verzió esetében, itt is a minőségre helyezik a hangsúlyt, és ez nem feltétlenül az árban mutatkozik meg. Ahogy eddig is, most is a tömegekhez való eljuttatás a cél.

Telefonálási lehetőségeket is kínál a rendszer - telefonhívás, üzenet, és naptár - ezek pedig HTMl5 technológián alapulnak. Bár még kicsit várni kell az első Firefox OS készülékekre (2013-ra jósolják), a vállalat igyekszik minél jobban kiépíteni támogatási rendszerét. A kínai ZTE-vel és TCL-lel már meg is történt a megállapodás, miszerint a jövőben fejlesztenek majd Firefox OS alapú készülékeket.

Ezekről a még csak tervben lévő okoskészülékekről annyit már lehet tudni, hogy Qualcomm Snapdragon processzorokkal működnek majd. A többit pedig majd meglátjuk. Addig is próbáld ki a Firefox OS-t!

 

Videó: Techradar

 

Forrás: Mashable.com

Vissza