Xperia ZL2 – csak árban szerényebb a Z2-nél

Farkas Norman - 2014. május 9.

A Sony bemutatta az Xperia ZL utódját, ami csak néhány apró dologban tér el a gyártó idei zászlóshajójaként ismert Xperia Z2-től, viszont ár tekintetében kedvezőbb ajánlatnak ígérkezik.

A Sony anyaországában tárta a nagyközönség elé a felső-középkategóriás Xperia ZL2 okostelefont, mely némileg nagyobb (132 x 72 x 10,8 milliméter) és 16 grammal nehezebb (167 gramm) a tavaly bemutatott elődjénél, az Xperia ZL-nél. Szerencsére tudás frontján is bővülés jellemzi az újdonságot, méghozzá oly mértékben, hogy házon belül jelenthet konkurenciát a gyártó idei zászlóshajójának, az Xperia Z2-nek.

 

 

AZ Xperia ZL2 meghajtásáról egy négymagos, 2,3GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AB) processzor gondoskodik, amit 3GB RAM-mal, 32GB bővíthető tárhellyel és 3000mAh kapacitású akkumulátorral fejeltek meg a mérnökök. A friss Android rendszert futtató készülék előlapján egy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelző feszít, aminek jó minőségű képét a Sony Mobile Bravia Engine2 motor és az xReality technológia biztosítja. Multimédiás oldalon az újdonság csaknem egy szinten van az Xperia Z2-vel, ugyanis hátlapján egy 20,7 megapixeles, stabilizátorral szerelt kamera kapott helyet, ami akár 4K videók rögzítésére is alkalmas.

 

Az Xperia ZL2 nagyon népszerű készülék lehet, hiszen néhány apró hiányosságot leszámítva ugyanazt a tudást kínálja, amit prémium kategóriás testvére, csak éppen jóval kedvezőbb áron. Vásárláson azonban még korai gondolkodni, mivel még semmi hír a mobil Japánon kívüli megjelenéséről.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza