D-Link: villámgyors net a távoli sarkokban is

Kütyü Magazin - 2014. május 20.

A D-Link újabb eszközzel bővítette 11AC termékcsaládját. A DAP-1520 Wireless AC750 Kétsávos Range Extender nemcsak a legújabb Wireless AC szabványos hálózatok hatótávolságát képes kiszélesíteni. Az új eszközök piacra kerüléséig a már meglévő 802.11n routerek lefedettségét is képes növelni.

A DAP-1520 olyan hálózatokban állja meg a helyét igazán, ahol számos Wi-Fi eszköz szeretne egyidejűleg kapcsolódni a hálózathoz. A 2.4GHz-es és az 5GHz-es frekvencián együttesen 750 Mbps Wi-Fi sebességre képes. A zsebben is kényelmesen elférő kis készüléket közvetlenül a konnektorba dughatjuk, és a QRS Mobile alkalmazás segítségévek akár egy iPhone-ról is beállíthatjuk. A DAP-1520 az otthoni net határainak kiterjesztése mellett irodai használatra is ideális.

Vezeték nélküli böngészés

A hálózatos fórumok egyik leggyakoribb bejegyzése a gyenge vagy kieső Wi-Fi jel a többszintes vagy szabálytalan alaprajzú lakásokban, családi házakban. A legegyszerűbb megoldás a problémára egy Wireless Range Extender vagy hatótávolság növelő. A kistestvér DAP-1320 Wireless N Range Extender sikereire építve a D-Link tovább fejlesztette megoldását. A DAP-1520 képes a jelenleg elterjedt, 2.4GHz-es sávon működő 802.11b/g/n szabványos hálózatok hatótávolságát bővíteni, ugyanakkor nem kell kicseréni az új, Wireless AC szabványos tabletek, mobiltelefonok érkeztével fél-egy éven belül. Ezért pedig mindössze 6000 forintos ártöbbletet kell ma kifizetni Wireless N párjához képest.

 

 

Egyszerű csatlakoztatás és használat

A mindössze 100g súlyú DAP-1520 közvetlenül a konnektorba dugható, kompakt méreténél fogva nem is veszi el a helyet más elektromos készülékek csatlakoztatása elől. A WPS gomb megnyomásával a készülék automatikusan elvégzi a szükséges konfigurációt, és létrehozza a biztonságos, titkosított Wi-Fi hálózatot. Ha nem bízunk az automatikus konfigurációban, használhatjuk a D-Link ingyenes QRS Mobile iOS és Android alkalmazásait is a beállításhoz. A DAP-1520 WPA/WPA2 titkosítással védi a Wi-Fi hálózaton továbbított adatokat a jogosulatlan hozzáférésekkel szemben.

Ár és elérhetőség

A DAP-1520 Wireless AC750 Kétsávos Range Extender már megérkezett a hazai számítástechnikai szaküzletek polcaira. Ajánlott fogyasztói ára 16 300 forint.
 

DAP-1520 Kétsávos Range Extender

§  802.11ac Wi-Fi technológia legfeljebb 750Mbps együttes sebességgel

§  Kompatibilis a korábbi 802.11b/g/n vezeték nélküli szabványokkal

§  Kétsávos technológia

§  Közvetlenül a konnektorba dugható, nincs szükség tápkábelekre

§  Biztonságos és egyszerűen üzembe helyezhető a WPS gombnak köszönhetően

§  Nem szükséges PC vagy laptop a telepítéshez

§  Kényelmes beállítás a beépített beállítás varázslóval vagy az ingyenes QRS Mobile alkalmazással 

 

Vissza