Küszöbön a Nokia X2

Czipperer Dia - 2014. június 6.

Az androidos Nokia széria első tagjait hamarosan újabb modell követik a sorban. Egy indiai jelentés szerint nagyjából három hét múlva jelenti be a vállalat az új generációt Indiában.

Úgy tűnik, a Nokiának bejött az androidos mobil koncepciója, hiszen a legfrissebb hírek szerint már a következő modelleken dolgozik, vagyis érkezik az új generáció. Szó volt arról korábban, hogy megszűnik ez a még jóformán el sem indult termékvonal, de nagyon úgy fest, mégsem így lesz.

Most úgy néz ki, a Nokia nemcsak új modelleket fejleszt, hanem a felhasználói igényekre is igyekszik reagálni. A BGR India oldalán olvashatjuk, hogy az új generációs X-széria készülékei „home” gombot kapnak, melyet sokat hiányoltak, hiszen a jelenlegi készülékeken csak „vissza” gomb van. A felhasználók valószínűleg nem voltak tudatában annak, hogy a vissza gomb hosszű megnyomásával visszatérhetnek a főoldalra, vagy egyszerűen csak szokatlan volt ez a megoldás, mindenesetre úgy néz ki, a Nokia engedett a nyomásnak.

A Nokia X2 egy AnTuTu benchmark teszteredményen bukkant fel. Néhány specifikáció már kiszivárgott a készülékről, melyről szintén a BGR-en olvashatunk. A telefon 4,3 hüvelykes WVGA kijelzővel (800x480 p) rendelkezik, meghajtásáról pedig egy 1,2 GHz órajelű, kétmagos Snapdragon 200 processzor gondoskodik. Belső tárhelye 4, memóriája pedig 1 giga. Két kamerát is kapott: egy 5 megapixeles hátlapival, valamint egy VGA előlapi kamerával látták el.
 


Elődjéhez képest fejlődést mutat a képernyő mérete, a Nokia X ugyanis csak 4 hüvelykes kijelzővel bírt. A RAM-on is tuningolt kicsit a Nokia (512 megabájt) és a proci órajelén is húzott kicsit (1 gigahertz).

 

 

Forrás: BRG.in, Übergizmo.com; Kép: digitaltrends.com

Vissza