Július 22-én debütál a Xiaomi Mi4

Farkas Norman - 2014. július 11.

Alig több, mint egy hét múlva megismerhetjük a Xiaomi legújabb csúcsmodelljét, amely a HTC One mintájára teljes egészében fém készülékházzal érkezhet.

A kínai Apple-ként emlegetett Xiaomi saját hivatalos weboldalán hirdeti új nagyágyújának közelgő bemutatóját. A Mi4 nevű okostelefont július 22-én ismerheti meg a nagyvilág.

Az újdonságról egyelőre nem sokat tudunk, de a közeledtét jelző virtuális plakátokat elnézve felmerült bennünk a gyanú, hogy egy fémmel burkolt készülékről lehet szó. Egyébként nem lenne meglepő a Xiaomitól, ha a Mi4-et unibody alumínium házzal vértezné fel, hiszen a HTC csúcsmodelljeinél (One M7 és M8) is bevált ez a minőséget és eleganciát egyesítő megoldás, sőt már a Samsung is kezd felfigyelni rá – legalábbis a prémium kategóriás Galaxy F állítólag fémes csomagolást kap majd.

Tény, hogy már a Xiaomi tavalyi csúcsmodelljénél is találkozhattunk fémmel, a telefon hátlapja ugyanis ebből készült. Valószínű, hogy a gyártó idén nem lesz rest lépni egyet előre e tekintetben, és a Mi4-et valóban tetőtől talpig fémben öleli majd körül.

 

 

Ami a készülék tudását illeti, nincsenek hivatalos adataink, pletykák viszont dögivel. Ha hihetünk nekik, a Mi4 működéséről egy négymagos Snapdragon 801 vagy 805 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM és 13 megapixeles házlapi egészíthet ki. Vélhetően több változatban kerül piacra a mobil és egyes verziók támogatják majd a4G LTE adatátvitelt, másokból pedig kimarad. 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza