Hugo Barra tagadja, hogy az Apple dizájnját másolták a Xiaomi Mi4-nél

Czipperer Dia - 2014. július 24.

A napokban mutatta be a kínai Xiaomi legújabb csúcstelefonját, az Mi4-et, amely erősen az iPhone-ra hajaz dizájn tekintetében. Ez már a debütáláskor is sokaknak feltűnt, Hugo Barra szerint azonban szó sincs arról, hogy bármit is lemásoltak volna.

A Xiaomi vezetője, Hugo Barra reagált a napokban bemutatkozott Mi4-et érintő vádakra, miszerint lekoppintották az iPhone-ok stílusát. Sokan úgy vélik ugyanis, hogy a telefon külseje nagyon hajaz az iPhone 5S-re vagy legalábbis az iPhone szériára általában.

Barra úgy véli, bár tény, hogy az Apple dizájnja ihlette a készüléket, ugyanakkor tagadta, hogy másolták volna a megjelenést. Azt is megemlítette ezzel kapcsolatban, hogy buta dolog a vállalatok részéről, hogy kerülnek egyes dizájnelemeket annak érdekében, hogy megússzanak egy pert, amit a nyakukba varrhatnak.

A vállalat vezetője a jelenlegi szabadalmi rendszert hibáztatja. Szerinte ez az egyik oka annak, hogy az ipar sok időt és energiát elpocsékol a dizájn tervezésére, pedig – ahogy fogalmazott – az e körüli cécó hülyeség. „A világnak változnia kell – a szabadalmi rendszer teljesen elhibázott… nem félünk kiállni és ezt elmondani” – fogalmazott.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: latest. today.com

Vissza