A hagyományos karórák dizájnjával támad a HP okosórája

Farkas Norman - 2014. augusztus 4.

A HP sportos okosórája a Moto 360-hoz hasonlóan kör alakú számlappal érkezik, de kifinomult dizájnja miatt sokkal jobban hasonlít a hagyományos karórákra, mint a Motorola üdvöskéje.

A HP Michael Bastian divattervezővel karöltve alkotta meg első okos karóráját. A neves duvatguru a HP és a Gilt (amerikai online kereskedő) közt létrejött együttműködés jóvoltából vállalta el az óra megtervezését, amíg maga a HP a projekt technikai oldaláról gondoskodik.

Ahogy az alábbi képeken is látható, a Motorolához hasonlóan a HP is a kör alakú számlapban látott több fantáziát, ám amerikai versenytársától eltérően klasszikusabb és egyben sportosabb dizájnt vetett be, így órájának kinézete sokkal közelebb áll a hagyományos karórákhoz, mint a Moto 360. A sportos és mégis elegáns készüléket barna bőr, fekete gumi vagy zöld műanyag szíjjal igazíthatjuk saját stílusunkhoz.

A HP saját platformját futtató jövevény képes lesz együttműködi az Android és iOS rendszerű okostelefonokkal és tabletekkel is, 44 milliméteres kijelzőjéről pedig értesítést kaphatunk szinte minden történésről, elolvashatjuk rajta az e-maileket és az üzeneteinket, illetve irányíthatjuk a zenelejátszót, sőt az időjárásról is tájékozódhatunk a segítségével. A HP mintha a Pebble-nél látott irányvonalat szeretné felvenni a kütyü kezelése frontján, aminek lényege, hogy minden beállítási lehetőséget magán eszközön lehet végrehajtani, nem pedig egy hozzá kapcsolódó alkalmazásban, amit a gazdakészülékre (az órához kapcsolt telefon vagy tablet) telepítettünk fel.

 

 

A HP okosórája ősszel kerül piacra és feltételezhetően kizárólag a Gilt kínálatában lesz elérhető. Jelenleg sem a pontos technikai felszereltségéről, tudásáról és áráról sincsenek információink, de a Gilt hivatalos oldalára minden kíváncsiskodó feliratkozhat, hogy elsőként értesüljön az órával kapcsolatos friss fejleményekről. 

 

 

[Forrás: The Verge]

Vissza