Gyorsabb switchek a hatékonyabb IP menedzsmentért

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 12.

Bemutatta újabb hálózati switch sorozatát a tajvani ZyXEL. A GS2210 Layer 2 csoport modelljei beépített interaktív Command Line Interface (CLI) funkcióval rendelkeznek, így a cégek teljes kontrollt élvezhetnek hálózatuk fölött. Az új sorozat gyors és megbízható sávszélességgel támogatja az adatáramlást, és a nagy felbontású videó- és hangfájlok megosztását.

Az olyan IP-alapú szolgáltatások térnyerésével lépést tartva, mint a VoIP, a video konferencia-hívás, vagy az IPTV, új megközelítésre van szükség a switch eszközök piacán is. A GS2210 a ZyXEL első CLI (Command Line Interface) funkcióval felszerelt switch sorozata, amely biztosítja a teljes körű irányítást a forgalom-szabályozásban, a sávszélesség-menedzsmentben és a hálózati adminisztrációban, valamint elősegíti az IP-alapú szolgáltatások zavartalan működését.


A GS2210 modellt előrehaladott védekezési rendszerrel is felszerelték, rendelkezik IP forráskód védő, DHCP vizsgáló, illetve ARP ellenőrző funkciókkal is, így az előző modellekhez képest erősebb és biztonságosabb hálózati környezetet lehet használatával kialakítani. A hálózatok irányítói ez által folyamatosan képesek kontrollálni a hozzáférést, azonosítani és blokkolni a támadásokat, elősegítve a zavartalan adatforgalmat. 

Treso Tamás, a ZyXEL Magyarország regionális értékesítési menedzsere kiemelte, hogy „sok vállalkozás számára egyértelmű előnnyel jár a többszintes switch alkalmazás kiépítése a meglévő IP hálózatukhoz. A cégek ma sokkal jobban függenek hálózatuktól, mint korábban, mert a megbízhatóság és a folyamatos elérhetőség mára kulcsfontosságúvá vált. A GS2210 biztosítja a szükséges irányíthatóságot, és a megbízható, stabil hálózat kiépítésében is kulcsszerepet tölthet be”. 


A sorozat modelljei 28 és 50 portos változatban is elérhetőek, GbE RJ-45, GbE SFP és eguyéb GbE variációs csatlakozással. A duális beállításnak köszönhetően az eszköz IPv4 és Ipv6 alapú csatlakozással egyaránt használható. A GS2210 teljesen kompatibilis a ZyXEL One hálózati menedzsmenttel, mellyel a switch könnyebben azonosítja a kiépített hálózat ZyXEL termékeit.

 

Kulcsszavak: ZyXEL, hálózat, switch
Vissza