KitKat nélkül marad négy középkategóriás Sony Xperia mobil

Farkas Norman - 2014. szeptember 15.

A japán gyártó úgy döntött, hogy nem adja ki az Android rendszer 4.4. KitKat verzióját sem az Xperia SP, sem pedig az Xperia L, Xperia M és Xperia C modellekre. A dolog hátterében az állhat, hogy a Sony inkább a felsőkategóriás Xperia okostelefonok frissítésére szeretne koncentrálni.

A Sony sokáig az egyik legjobb gyártónak számított a mobilpiacon készüléktámogatás frontján, ám új döntései miatt – amiket nyilván intenzív felháborodás követ hamarosan az érintett felhasználók részéről – igencsak visszacsúszhat a „toplistán”.

Arról van szó, hogy a japán vállalat nem ad kit több szoftverfrissítést négy középkategóriás okostelefonjára annak ellenére, hogy azok hardver tekintetében tökéletesen megfelelnek az Android 4.4 KitKat rendszer elvárásainak – amit frissítés formájában már régóta várnak tulajdonosaik. Tekintve, hogy a hardverrel nincs gond, a frissítések elmaradása minden bizonnyal annak „köszönhető”, hogy a Sony inkább a felsőkategóriás okostelefonjaira és táblagépeire, illetve azok szoftveres támogatására koncentrál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Z, ZL és ZR szériás készülékek új KitKat frissítése.

Ami az update nélkül maradó modelleket illeti, a Sony döntése szerint a tavaly kiadott Xperia SP marad az Android 4.3 Jelly Bean verziójánál az Xperia M-mel egyetemben. Az Xperia L és Xperia C telefonok még ennyire sem szerencsések, rájuk a 4.2-es Jelly Bean jutott el utoljára.

 

 

A háborgó készüléktulajdonosok tehát vagy váltanak egy új mobilra, ha friss rendszerre vágynak, vagy nem hivatalos módszerekhez nyúlnak, melyek alkalmazása némi utánajárást és hozzáértést igényel a garanciavesztés lehetősége mellett. Felpakolható például a legtöbb modellre az Android 4.4 KitKat rendszerre épülő CyanomegMod (CM11) szoftver, persze szigorúan saját felelősségre.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza