Előbb dobták piacra a Galaxy Note 4-et az iPhone 6 sikerén felbuzdulva

Czipperer Dia - 2014. szeptember 29.

Korábbi hírek arról számoltak be, hogy a Samsung az Apple inspirációjára előrébb hozza phabletjének, a Galaxy Note 4-nek a piaci bevezetését. A dél-koreai vállalat szeptember 26-án, pénteken valóban megtette ezt a lépést, így már az anyaországban kapható a készülék.

A The Korea Times számolt be korábban arról, hogy egy Samsung alkalmazott elmondása szerint az új iPhone-ok pozitív fogadtatása arra sarkallta a vállalatot, hogy az eredeti tervezett időponthoz képest korábban dobják piacra Note 4 phabletjüket.

Az Apple az új telefonokkal eladási rekordot döntött már az első 24 óra alatt, és már a 10 milliós küszöböt is sikerült elérniük mindössze 3 nap leforgása alatt.

A tervek szerint a Galaxy Note 4 októberben debütált volna Dél-Koreában, ám végül a vállalat úgy döntött, még szeptemberben elérhetővé teszi a telefont. Néhány nappal a felröppent hírek után maga a Samsung is megerősítette ez irányú terveit, nevezetesen, hogy az anyaországban már szeptember 26-tól kapható lesz a készülék.

A phablet tehát Dél-Koreában már pénteken megkezdte hódító útján, egyelőre máshol még nem elérhető közvetlenül a készülék, csupán előrendelhető az USA-ban az AT&T-nél, Verizonnál és a T-Mobile-nál. A vállalat bejelentése szerint azonban már nem kell sokáig várni a fogyasztóknak, október végén ugyanis további piacokon, összesen 140 országban lesz elérhető a mobil.

 

Forrás: Mashable.com; 9togoogle.com

 

Vissza