Máris megérkezett az iOS 8.0.2

Farkas Norman - 2014. szeptember 26.

Az Apple ígéretéhez hűen gyorsan előrukkolt a szerdán kiadott iOS 8.0.1 frissítésben talált hibák megoldásával. A javításokat több újítással is kiegészítve a minap megjelent iOS 8.0.2 szoftverfrissítés tartalmazza.

Az Apple hatalmas baklövést követett el szerdán, hiszen az általa kiadott iOS 8.0.1 frissítés telepítése után rögtön elszállt a mobilhálózat és rendetlenkedni kezdett a Touch ID ujjlenyomat-olvasó az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek esetében. Szerencsére gyorsan észrevették a problémát és a bajos frissítés csak néhány órán át volt elérhető.

Jó hír, hogy azok az iPhone 6 és 6 Plus felhasználók, akik belefutottak az update-be és nem szeretnének a rendszer korábbi verziójának visszatöltésével bajlódni, nem kell tovább várniuk az Apple javítócsomagjára. A gyártó ugyanis kiadta az iOS 8.0.2 verzióját tartalmazó frissítést, mely amellett, hogy orvosolja fent említett, súlyos gondokat, egyéb izgalmakat is tartogat az iKütyük tulajdonosai számára. Többek között elérhetővé válnak általa az egészségmegőrzést segítő HealthKit alkalmazások, kijavítja a külső forrásból származó billentyűzetekkel kapcsolatos hibákat és megoldást kínál a problémára, ami miatt egyes alkalmazások képtelenek hozzáférni a készüléken tárolt fotókhoz.

Ha még nem frissítetted iPhone-odat, tedd meg most! Csak lépj be a beállítások menübe és indítsd el a folyamatot. Az eddigi visszajelzések szerint nincs semmi gond az új szoftverrel.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza