A Lenovo ismét tesz egy próbát a BlackBerry felvásárlására

Farkas Norman - 2014. október 21.

A friss hírek szerint a kínai gyártó ezen a héten ismét ajánlatot tesz a BlackBerry felvásárlására, s ezúttal igen vonzó árat ajánl majd. Vajon rákap a mézesmadzagra a talpra állás jeleit mutató kanadai vállalat?

A Benzinga lapban múlt hétvégén megjelent egy cikk, ami szerint a Lenovo a korábbi sikertelen próbálkozása dacára nem nyugodott bele abba, hogy a BlackBerryt nem kebelezheti be, s ezen a héten újabb ajánlatot tesz a cég felvásárlására.

Ha hihetünk az egyébként névtelen forrásra támaszkodó hírnek, a Motorolát már magáénak tudó kínai óriáscég 15-18 dollárt fizetne minden egyes BlackBerry részvényért, ami igencsak vonzó lehet a kanadaiaknak, hiszen a BBRY papírok értéke jelenleg alulról verdesi a 10 dollárt.

A friss fejlemények kapcsolatba hozhatók a Lenovo múlt heti bejelentésével, miszerint egy új, M2M (machine-to-machine; gépek közötti kommunikáció) megoldásokra fókuszáló leányvállalat létrehozását tervezi 2015 tavaszára, amely a Xiaomi internet-bázisú üzleti modelljét követi. Egy ilyen profilú cég sikerében kulcsszerepet játszhatnak az olyan, BlackBerry kezében lévő fejlesztések, mint például a különböző iparágakban hasznosítható QNX platform.

 

 

Egyelőre sem a Lenovo, sem pedig a BlackBerry nem erősítette meg az új ajánlatról szóló híreket, de a kínaiak legutóbbi sikertelen próbálkozásából kiindulva arra számítunk, hogy a kanadaiak ismét visszadobják az ajánlatot. Ennek több oka is lehet; egyrészt a BlackBerry az utóbbi hetek eladásait nézve a talpra állás jeleit mutatja, így meglepő lenne, ha épp most dobná be a törölközőt. Másrészt nem valószínű, hogy a kanadai kormány szabad utat engedne az akvizíciónak, miután nemzetbiztonsági okokra hivatkozva tavaly személyesen parancsolt megálljt a tranzakciónak.

 

 

[Forrás: BerryBlog, GSM Arena]

Vissza