Gyorsabb mobilnet és erősebb processzor az új Galaxy S5 Plus fedélzetén

Farkas Norman - 2014. október 21.

A Samsung bemutatta idei zászlóshajójának legújabb, „Plus” kiadását, mely 300 megabites LTE adatátviteli támogatással és négy Krait 450 magot felvonultató Snapdragon 805 processzorral dicsekedhet.

Különösebb felhajtás nélkül mutatkozott be a Galaxy S5 legfrissebb változata, amely külsejében ugyan nem tartogat újdonságokat számunkra, hardveres fronton viszont nevéhez hűen hordoz magában némi pluszt a télen bemutatott zászlóshajóhoz képest. A Galaxy S5 Plusban fellelhető változtatások főként az adatátviteli képességeket és a teljesítményt érintik.

Míg a klasszikus Galaxy S5 négymagos, 2,5GHz-es Snapdragon 801 processzorral van felvértezve, addig a Plus kiadásban már egy Snapdragon 805 chipset dolgozik négy 2,5GHz-es Krait 450 maggal és a másik modellben lévő Adreno 320-nál fejlettebb, Adreno 420 grafikus gyorsítóval.

A Galaxy S5 Plus már 6-os kategóriájú LTE hálózatokat támogató modemmel büszkélkedhet, ami 300 megabites maximális elméleti letöltési sebességgel kecsegtet, vagyis a dupláját nyújtja, mint a mezei Galaxy S5-ben szolgáló modul, mely „csak” 4-es kategóriájú LTE támogatást biztosít. Érdemes megemlíteni, hogy 4-es vagy 6-os LTE kategória ide vagy oda, feltöltés esetén mindkét esetben 50 megabites sebességről beszélhetünk.

 

 

A fentieken kívül szinte minden egyéb téren megegyezik a sima Galaxy S5 és a Galaxy S5 Plus. Mindkét modellben 5,1 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Super AMOLED kijelző (csak a Galaxy S5 LTE-A rendelkezik QHD kijelzővel a sorozat tagjai közül), 2GB RAM, 16GB tárhely, 16 megapixeles, 2160p felvételek rögzítésére alkalmas kamera és 2800mAh kapacitású akkumulátor található. A készülékek méret és súly tekintetében is olyanok, mint két tojás, s ez ellenálló képességükre is igaz: mindkettő az IP67-es szabványnak megfelelő mértékben ellenáll a por, a víz és az ütések okozta behatásoknak.

A Samsung sajnos nem árulta el, hogy pontosan mikor, mely régiókban és milyen árcédulával kerül piacra a Galaxy S5 Plus, jelenleg csak a gyártó holland oldalán lelhető fel a készülék.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza