December 3-án debütál a YotaPhone 2

Farkas Norman - 2014. november 18.

Az orosz Yota Device bejelentette, hogy december 3-ára nagyszabású eseményt rendez Londonban, amin bemutatkozik az elődjéhez hasonlóan két kijelzővel felszerelt YotaPhone 2. A hátlapján E-Ink megjelenítőt viselő készülék debütálása után rögtön piacra is kerülhet.

Bár a Yota Devices már a februári Mobile World Congress során elárulta, hogy még idén piacra szeretné dobni a YotaPhone új generációját, mindeddig csupán annyit lehetett sejteni, hogy valamikor az utolsó negyedév során debütál a frissebb hardverrel felvértezett „kétarcú” okostelefon. A találgatásoknak azonban most vége, hiszen a cég bejelentette, hogy eseményt tart december 3-án, Londonban, aminek a YotaPhone 2 lesz a főszereplője.

A bemutatását követően valószínűleg rögön piacra is kerülő készülék ugyan erősebb hardverrel rendelkezik elődjénél, a mai csúcsmodellekkel aligha versenyezhet ezen a fronton. Ezt némileg kompenzálja a dupla kijelző jelenléte, ami számos olyan lehetőséget kínál, amivel nem találkozhatunk egyik rivális esetében sem.

A YotaPhone 2 működéséről egy 2,3GHz-es négymagos Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 32GB belső tárhely és 2550mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A 144 x 69,5 x milliméteres és 140 grammos telefon képalkotási képességeit egy 2 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera határozza meg. A mobil előlapján egy 5 hüvelykes Full HD kijelző feszít, hátoldalán pedig egy hasonló méretű, de csekély energiafelhasználású E-Ink panel található, aminek használatával jelentős mértékben kitolhatjuk az üzemidőt.

A készülék várhatóan Oroszországban és az EMEA régióban jelenik meg, majd 2015 elején Ázsiában és Észak-Amerikában is hódító útra indulhat. Egyelőre nem tudni, mennyibe kerül majd a YotaPhone 2, de az első generációs modell árából (295 dollár) kiindulva nem számíthatunk túl alacsony értékre – amit persze némileg indokol az izgalmas kétkijelzős kialakítás.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza