Készül a pénztárcabarát Galaxy J sorozat első modellje

Farkas Norman - 2014. december 2.

Felbukkant egy J100F modellszámú, szerény képességű okostelefon egy androidos tesztprogram adatbázisában, s ez arra utal, hogy a Samsung hamarosan egy új, megfizethető okostelefonokat felvonultató sorozatot állít pályára.

Felbukkant egy J100F modellszámú, szerény képességű okostelefon egy androidos tesztprogram adatbázisában, s ez arra utal, hogy a Samsung hamarosan egy új, megfizethető okostelefonokat felvonultató sorozatot állít pályára.

Hamarosan új termékvonallal bővülhet a Samsung okostelefonok világa. Egy grafikus képességeket vizsgáló androidos benchmark szoftver adatbázisán ugyanis felbukkant egy eddig ismereten készülék, amely viszonylag szerény hardveres képességekkel rendelkezik. Az Android 4.4.4 KitKat rendszert futtató okostelefon modellszáma SM-J100F, ami nem köthető a gyártó egyetlen aktuális mobiljához sem, így nagy valószínűséggel egy új sorozat hírnőkét üdvözölhetjük majd „személyében”.

Abból kiindulva, hogy a Samsung friss Galaxy A mobilszériájának tagjai már modellszámukban is hirdetik hovatartozásukat (pl. a Galaxy A5 az SM-A500 jelet kapta), arra következtethetünk, hogy a tesztprogramban megjelent jövevény a vadonatúj Galaxy J sorozatot fogja erősíteni. Tekintve a J100F adottságait, egy megfizethető készülékeket magába foglaló androidos terméksorozatra érdemes gondolnunk.

 

 

Ami a techniaki részleteket illeti, a szoftver adatbázisa szerint a J100F meghajtásáról egy 64 bites négymagos (Cortex-A57), 1,2GHz-es Marvell PXA1908 processzor gondoskodik egy Vivante GC7000UL grafikus gyorsító, 1GB RAM és 4GB belső tárhely (melyből, ahogy látszik, 2,2GB áll a felhasználó rendelkezésére) társaságában. A max. 150 megabites letöltési sebességet kínáló LTE modemet, illetve Bluetooth, WiFi és GPS modult is kínáló készülék előlapján egy 4,8 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) kijelző várja a felhasználókat. Bár a készülék a belépőszintet célozza meg, nem követel kompromisszumokat a szelfi rajongóktól, ugyanis 5 megapixeles, LED vakuval segített hátlapi kamerája mellé egy ugyanekkora felbontású előlapi egységet is kapott.

Még nem tudni, hogy a Samsung mikor tárja a nagyközönség elé az új készüléket, s indítja útjára vele a pénztárcabarát Galaxy J sorozatot. A viszonylag kevés forrás miatt egyelőre érdemes némi fenntartással kezelni az új termékvonal hírét, és nem árt észben tartani, hogy a Samsung kínálatában már szerepel egy Galaxy J nevű (de SGN-N075T jelű) okostlefon, amely igencsak imponzáns hardverrel mutatkozott be tavaly decemberben Japánban.

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: Galaxy J, Samsung
Vissza